28 Mayıs 2010 00:00

Hakkını isteyen hemşirelere sürgün

GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi’nde 4-b statüsünde çalışan SES üyesi dört hemşire döner sermaye ödeneklerini istedikleri için sürgün edildiler.

Paylaş

GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi’nde 4-b statüsünde çalışan SES üyesi dört hemşire döner sermaye ödeneklerini istedikleri için sürgün edildiler.
2008 yılına kadar döner sermayeden ek ödeme alamayan 4-b’li sağlık çalışanları 2008’de YÖK’ün çıkardığı bir genelgeyle ek ödeme alma hakkı kazandılar. Ancak GAÜN Hastanesi’nde çalışan 4-b statülü sağlık çalışanları genelgeye rağmen bu haktan yararlandırılmadı. Bunun üzerine 2009 Şubat ayında 4 hemşire önce hastane müdürlüğüne, sonra rektörlüğe başvurarak ek ödeme haklarını talep ettiler. Yanıt alamayınca idare mahkemesine dava açtılar ve davayı kazandılar. Hemşirelerin davayı kazanması üzerine Rektörlük 4 hemşireyi sürgün etti. Hemşirelerden Fatma Kuş ve Elif Kılıç Nizip merkezine 12 kilometre uzaktaki Nizip Meslek Yüksek Okuluna, Neslihan Demir, Oğuzeli MYO’na Burcu Çakıroğlu da Başpınar’daki Naci Topçuoğlu MYO’na gönderildi. Sürgün edildikleri yerlerde görevlerine başlayan hemşireler yürütmeyi durdurma talebiyle idare mahkemesine başvurdu.
GAÜN Hastanesi Poliklinik girişi önünde konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan bir basın açıklaması SES Gaziantep şubesine birçok sendika, siyasi parti ve kitle örgüt temsilcisi de destek verdi. Açıklamayı yapan SES Gaziantep Şube Başkanı Behçet Eşkili dilekçe vermenin ve dava açmanın çalışanların yasal hakkı olduğunu belirterek, “Rektörün yıldırma amacı taşıyan bu antidemokratik sürgün kararını kınıyoruz. Üyelerimizin haklarını sonuna kadar arayacağız” dedi.
Sürgün edilen dört hemşirenin Avukatları Cuma Kuş ‘Geçici görevlendirmenin’ tamamen keyfi ve yıldırmaya yönelik olduğunu söyledi.
(Gaziantep/EVRENSEL)
Abdullah Çiloğlan
ÖNCEKİ HABER

Huzuru Muğlalı, değil ‘33 Kurşun’ ismi bozuyormuş!

SONRAKİ HABER

Tutuklamalar hız kesmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa