28 Mayıs 2010 00:00

Büyükçekmece’de pazar kavgası

BÜYÜKÇEKMECE sahilinde yaz aylarında kurulan gece pazarı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Büyükçekmece...

Paylaş

BÜYÜKÇEKMECE sahilinde yaz aylarında kurulan gece pazarı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Büyükçekmece Belediyesi arasında yaşanan yetki tartışması arbedeye dönüştü. Sahilde kurulan tezgahları kaldırmak isteyen ilçe belediyesi zabıtaları ile esnaf ve Büyükşehir zabıtaları arasında çıkan arbedede 2’si zabıta memuru 4 kişi hafif yaralandı.
İddialara göre, akşam saatlerinde sahilde tezgah açan esnafa ilçe belediyesi zabıtaları izin belgeleri olup olmadığını sordu. Zabıtalar, esnafa belgelerinin geçirli olmadığını belirterek, tezgahlarının kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine esnaf, durumu belgelerini aldıkları İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerine haber verdi. İlerleyen saatlerde sahile çok sayıda Büyükşehir Belediyesi’nden zabıta ekibi gelerek, esnafa izinlerinin olduğunu ve kimsenin tezgahları kaldırmaya yetkisinin olmadığını söyledi. Ancak, ilçe zabıtaları da sahile gelince yaşanan tartışma kısa sürede büyüdü. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri yetersiz kalınca, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nden takviye ekip istendi. Taraflar, polis ekiplerince sakinleştirildi. Arbede sırasında hafif yaralanan esnaflar Barış Arpacı ve Muhammet Bayrak ile Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü mensubu 2 görevli, ambulansla Büyükçekmece Devlet Hastanesine kaldırılarak, ayakta tedavi edildi.
Büyükçekmece Belediyesi zabıta yetkilileri ise, yaklaşık 25 yıldan bu yana, her sene dul, yetim, emekli ve öğrenciler başta olmak üzere maddi durumu yerinde olmayan vatandaşlara tahsis edilen pazara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Laleli esnafını taşımak istemesi nedeniyle sorun yaşandığını ileri sürdü. Yetkililer, yasa gereği pazar yeri açma yetkisinin Büyükşehir Belediyesi’nde olmadığını, pazarları ancak ve ancak ilçe belediyelerinin açabileceğini belirtiler. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği’nden Öğrencilere bilim aşısı!

SONRAKİ HABER

Öykü’nün balonları hukuka karşı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...