28 Mayıs 2010 00:00

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği’nden Öğrencilere bilim aşısı!

KÖY ENSTİTÜLERİ’nin kuruluşunun 70. yılı anısına Çaycuma’daki tüm okulların kütüphaneleri ile ilçedeki kütüphanelere...

Paylaş

KÖY ENSTİTÜLERİ’nin kuruluşunun 70. yılı anısına Çaycuma’daki tüm okulların kütüphaneleri ile ilçedeki kütüphanelere 5 bin 350 adet kitap armağan eden Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği şimdi de, TÜBİTAK Popüler Bilim yayınlarına ait toplam 17 bin adet Meraklı Minik, Bilim Çocuk ve Bilim Teknik Dergilerini Çaycuma’daki tüm öğrencilere ücretsiz ulaştırdı. Dergilerden 3 bin adeti ise Devrek ve Gökçebey’deki öğrencilere gönderilecek.
Özellikle köylerde okuyan öğrencilerin bilimsel içerikli bir yayınla tanışmalarını amaçladıklarını vurgulayan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol; “Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği ve TÜBİTAK işbirliği ile öğrencilere bilimi sevdirmek, TÜBİTAK yayınlarını tanıtmak amacıyla toplam 17 bin adet dergiyi Çaycuma’ya getirdik. İlköğretim 1. ve 2. sınıf öğrencileri hariç Çaycuma’daki tüm ilköğretim öğrencilerine birer adet Bilim Çocuk, lise öğrencilerine birer adet Bilim Teknik ve tüm anasınıflarına ise Meraklı Minik dergisini ücretsiz verdik. Dergiler öğrenciler tarafından büyük bir ilgi gördü. Birçok öğrenci ilk kez bilimsel içerikli bir yayınla tanışmış oldu. 3 bin adet dergiyi ise Devrek ve Gökçebey’deki öğrencilere göndereceğiz” dedi
UÇURTMA ŞENLİĞİ PAZAR GÜNÜ
30 Mayıs Pazar günü Çaycuma’da yapılacak olan uçurtma şenliğinde TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları Standında çocuk ve gençlik kitaplarının sergileneceğini belirten Akyol, başta TÜBİTAK olmak üzere, dergilerin Çaycuma’ya getirilmesine katkı sunan Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan ve Baruönü Petrol sahibi Sadi Baruönü ile Emekli Kasap Satılmış Mantarcı, Medat Dirlik ve Mustafa Kemal Ertuğrul’a teşekkür etti. (Çaycuma/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

40 TL için sınır aşıyorlar

SONRAKİ HABER

Büyükçekmece’de pazar kavgası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...