29 Mayıs 2010 00:00

Belediyenin elektrik borcu işçinin sırtına

Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Mercimek Belde Belediyesi’nde bu kadar da olmaz dedirtecek uygulama. Geçen dönem AKP’de olan belediyenin elektrik aboneliği bir işçinin üzerine yapıldı

Paylaş

Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Mercimek Belde Belediyesi’nde bu kadar da olmaz dedirtecek uygulama. Geçen dönem AKP’de olan belediyenin elektrik aboneliği bir işçinin üzerine yapıldı.
Belediye borcunu ödemeyince 137 bin liralık borç faizi ile birlikte 167 bin lira oldu. Borç yüzünden evine, arabasına ve tarlasına haciz gelen işçi çaresiz. Şimdiki CHP’li belediye başkanı ise olayın önceki dönemde gerçekleştiğini ve belediyenin borcu ödeme gücünün olmadığını söyledi.
Mercimek Belde Belediyesi işçisi olan 2 çocuk babası Mesut Ayaz yaklaşık 2 ay önce belediyenin elektrik aboneliğinin kendi üzerinde olduğunu öğrendi. Belediyenin bu güne kadar ödenmeyen yaklaşık 160 bin TL’lik borcunun üzerine kaldığını söyleyen Ayaz, çaresiz kaldığını ifade etti.
HER ŞEYİNE HACİZ GELDİ
Ayaz, Belediyede 2001 yılında işe başladığını belirtti. 2010 yılının 2. ayında kendisine bir tebligat geldiğini ve tebligatta 137 milyarlık elektrik borcunun olduğunu yazdığını dile getiren Ayaz, “Aldım götürdüm tebligatı memur arkadaşlara bana ‘Borç belediyenin senin değil bunu belediye ödeyecek’ dediler. Ben de ona güvenerek evime gittim. Sonra bana tekrar tebligatlar gelmeye başladı. Borç benim üzerime çıktı. Evime, arabama haciz geldi. Adana 2. İcra Mahkemesi tarafından her şeyime haciz geldi” dedi.
KİMSE BORCU ÜSTLENMİYOR
Kendisinden habersiz kimlik fotokopisi çektirildiğini ifade eden Ayaz, çekilen bu fotokopi ile işlemlerin yapılmış olduğunu dile getirdi. Geçmiş dönem memurları ve Belediye Başkanı tarafından bunun yapılmış olabileceğini belirten Ayaz, memurlara sorduğunda kendilerinin böyle bir şey yapmadığını belirttiklerini, başkana sorduğumda oda böyle bir şey yapmadığını söylediğini söyledi.
Borcu kimsenin sahiplenmediğini dile getiren Ayaz, “Peki kim yaptı bunu. Belediyenin borcu bu benim borcum değil. Sinir hastası oldum. Çoluğumun çocuğumun yüzüne bakamıyorum. Ben böyle bir şeye imza atmadım. Belediyenin borcu benim üzerime nasıl olur” diye konuştu.
BELEDİYENİN ÖDEME GÜCÜ YOK
Mercimek Belediye Başkanı Cumali Çavuş ise konudan haberdar olduğunu, geçmiş dönem belediye başkanı Menderes Biçer ile Belediye İşçisi Mesut Ayaz arasında geçtiğini dile getirdi. Mesut Ayaz’ın imza atmış olması halinde elektrik borcunu üzerine almış olabileceğini ifade eden Çavuş, “Bunun bizim dönemle bir ilgisi yoktur. Atılan imza önemlidir. Atılan imzanın kriminal incelemesine girmesi gerekli. Burada imzanın kendisine ait mi yoksa sahte imza mı olduğu anlaşılır” dedi. Çavuş, belediyenin borcu ödeme gücü olmadığını diğer borçlardan dolayı belediyenin icralık olduğunu ifade etti. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

AB’de sıcak döneme doğru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...