02 Haziran 2010 00:00

Bahçeli İsrail’e sert çıktı, Kürt sorununda aynı

PARTİSİNİN Meclis grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin gündeminde İsrail’in insani yardım gemisine saldırısı ile Kürt sorunu vardı.

Paylaş

PARTİSİNİN Meclis grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin gündeminde İsrail’in insani yardım gemisine saldırısı ile Kürt sorunu vardı. Her iki konuda da hükümeti eleştiren Bahçeli’nin son günlerde artan çatışmalara ilişkin oldukça kışkırtıcı bir dil kullanması dikkat çekti. Bahçeli’nin son günlerde artan ölümlerden büyük üzüntü duyduğunu iddia ettiği konuşmasında ölümlerin daha da artmasına neden olacak yöntemleri önermesi de gözlerden kaçmadı. Türkiye’nin AKP eliyle yıkıma sürüklendiğini ve bölünmeye doğru gittiğini söyleyen Bahçeli Hükümete “İflasınızı ilan edin, iktidarı işin ehline teslim edin” dedi.
Hükümetin İsrail saldırı karşısında aldığı tutumu eleştiren Bahçeli, “Olayın gerçekleştiği saatlerde, Başbakan Şili’de, Dışişleri Bakanı Brezilya’da küresel projelerin taşeronluğunun peşindedir. Günün ilerleyen saatlerine kadar hükümet suskun, aciz ve çaresizdir” dedi. İskenderun’daki 6 askerin yaşamını yitirdiği saldırıya da geniş yer ayıran Bahçeli, bu konudaki bilinen üslubunu tekrarladı. 1 Mayıs-1 Haziran arasında 23 askerin yaşamını yitirdiğini, 33 askerin de yaralandığını kaydeden Bahçeli, “Açılım denen yıkım bütünüyle iflas etmiştir” dedi. Bahçeli, hükümetin Sevr’i yediden hortlatmaya çalıştığını ve İstanbul’u yeniden Bizans yapmaya çalıştığını söyledi. (ANKARA)



ÖNCEKİ HABER

Ergenekon’da biri eski bakan, 23 gözaltı

SONRAKİ HABER

Barışı bu topluma çok görüyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...