02 Haziran 2010 00:00

Saldırının hesabı dünya haklarına verilmeli

İsrail ordusunun saldırısı yurdun dört bir yanında düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Paylaş

İsrail ordusunun saldırısı yurdun dört bir yanında düzenlenen eylemlerle protesto edildi. Emek Partisi Adana İl Örgütü yaptığı eylem ile işçileri, emekçileri ve tüm halkı İsrail devletinin saldırılarını protesto etmeye çağırdı. İnönü Parkı'nda bir araya gelen Emek Partisi Adana İl örgütü üyeleri, sloganlarla İsrail devletini protesto etti. Basın açıklamasını okuyan İl Başkanı Av. Sevil Aracı, Filistin gemisine yapılan saldırının hesabının dünya halklarına verilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye halkının dün olduğu gibi bugünde Filistin halkının yanında olacağını belirten Aracı, "İşçileri, emekçileri ve tüm halkımızı İsrail devletinin katliamlarını protesto etmeye, ABD ve diğer emperyalistlerin bölgedeki politikalarına ve işbirlikçilerine karşı dayanışmayı ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz" dedi.
Çorlu
Emek Partisi Çorlu İlçe Örgütü'nün, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı eyleme BDP, ESP, Eğitim Sen temsilci ve yöneticileri de katıldı. Eylemde konuşma yapan EMEP İl Başkanı Tuncay Sağıroğlu, yaptığı konuşmada İsrail saldırısını kınarken, İsrail'i cesaretlendiren Amerikan ve AKP politikaları eleştirildi.
Akhisar
Akhisar'da EMEP'in çağrısıyla bir araya gelen ÖDP, CHP, Halkevleri, Eğitim Sen ve Emekli Sen TEKEL binası önünde toplanarak 'Katil ABD, Katil İsrail, İşbirlikçi AKP' yazılı pankartı açtılar. Basın açıklamasını okuyan EMEP Akhisar İlçe Başkanı Arda Armutlu, Amerika'nın Ortadoğu'daki emperyalist planlarına karşı çıkmadan İsrail'in bu pervasız tutumlarını kınamanın yetersiz olacağını söyledi.
Kayseri
Emek Partisi Kayseri İl Örgütü İsrail'in, Filistin'e yardım için yola koyulan gemilere saldırması üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın metnini okuyan Emek Partisi İl Başkanı İsmet Gümüşoluk, "Yapılması gereken derhal İsrail'le yapılan ekonomik, siyasi, ticari ilişkilere son verilmeli ve yapılan askeri antlaşmalar iptal edilmelidir" diye konuştu.
Adıyaman
Emek Partisi Adıyaman İl Örgütü'nün, Adıyaman Demokrasi Parkı önünde düzenlediği basın açıklamasına Petrol İş, Eğitim Sen, Tekgıda İş, Yol İş ve BDP katılarak destek verdi. Basın açıklamasını okuyan Emek Partisi Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Emine Şahin yapılan saldırıdan İsrail devletiyle anlaşmalar içinde olan Türkiye yönetiminin de sorumlu olduğunu söyledi.
Antalya
İsrail'i kınayan Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Halk Bankası önünde toplanarak Kışlahan Meydanına kadar sloganlarla yürüdü. Kitle adına açıklama yapan KESK Antalya Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, Filistin halkına yapılanların unutulmayacağını belirtti.
Kocaeli
Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri Merkez Bankası önünden İnsan Hakları Parkına kadar yürüdü. Burada Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Akın Şişman, İsrail'in dileyeceği hiçbir özrün bu katliamın lekesini silemeyeceğini zira bu katliamın bilerek ve istenerek işlenmiş bir suç olduğunu söyledi.
Eskişehir
Gazze'ye insani yardım taşıyan gemilerin İsrail tarafından saldırıya uğraması Eskişehir'de de EHP, EMEP, ESP, Halkevleri, ÖDP ve TKP tarafından yapılan eylemle protesto edildi.
Mersin
Mersin'de KESK önünde toplanan sendika, siyasi parti ve dernekler buradan sloganlarla Taşbina'ya yürüdü. Basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Kaya, "Zafer emperyalizme, siyonizme karşı mücadele eden Filistin ve Ortadoğu halklarının olacaktır" dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Ey ahali duydunuz mu?

SONRAKİ HABER

İzmir’de İsrail’e öfke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...