04 Haziran 2010 00:00

Zonguldak’ta 7 özel ocak kapatıldı

ÇALIŞMA Bakanlığı Zonguldak Bölge Müdürlüğü müfettişlerinin kentte yaptıkları denetimlerde 7 özel maden ocağı...

Paylaş

ÇALIŞMA Bakanlığı Zonguldak Bölge Müdürlüğü müfettişlerinin kentte yaptıkları denetimlerde 7 özel maden ocağı, gaz izleme sistemi bulunmadığı, havalandırma ve iş güvenliği önlemlerinin yetersiz olması nedeniyle kapatıldı.
TTK Karadon Müessese Müdürlüğü’ne ait Karadon Yeni Servis Kuyusu’nda geçen 17 Mayıs’ta meydana gelen ve 30 madencinin ölümüyle sonuçlanan grizu patlamasından önce nisan ayında, kentte faaliyet gösteren ve aralarında taşeron firmaların da bulunduğu 26 maden şirketi ile TTK’ya bağlı maden ocaklarında denetim yapıldı.
Hazırlanan raporlara göre TTK’ya bağlı ocaklarda bir eksikliğe rastlanmazken, 26 özel maden şirketinden Balçınlar Madencilik ve Yanar Elmas’a ait 1’er, Ofton Madencilik’e ait 2, Demir Madencilik’e ait 3 olmak üzere toplam 7 maden ocağı, gaz izleme sistemi olmadığı, havalandırma ve iş güvenliği önlemlerinin yetersiz olması nedeniyle mühürlendi. Maden şirketlerinin, eksikliklerini tamamlayıp bakanlığa başvurmaları halinde, müfettişlerin yeniden yapacağı denetimler sonucunda hazırlanacak rapora göre ocaklarını açabileceği, bu süre içinde üretim yapamayacakları belirtildi.
Patlamanın meydana geldiği Karadon Yeni Servis Kuyusu’nda 30 işçisi ölen Yapı-Tek firmasının galeri açma çalışmaları yaptığı bölümde yapılan denetimlerde ise tahkimat konusunda eksiklik görüldüğü ve firmanın bu konuda uyarıldığı bildirildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Açlık sınırı 724 yoksulluk sınırı 1900 lira

SONRAKİ HABER

GERÇEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...