04 Haziran 2010 00:00

Seher Tümer için imza kampanyası

BİR yılı aşkın süredir tutuklu bulunan SES Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Seher Tümer’in özgürlüğüne kavuşması için uluslararası imza kampanyası başlatıldı.

Paylaş

BİR yılı aşkın süredir tutuklu bulunan SES Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Seher Tümer’in özgürlüğüne kavuşması için uluslararası imza kampanyası başlatıldı.
İnternet üzerinden yayın yapan Labourstart İnternet sitesi tarafından başlatılan Kamu Hizmetleri Enternasyonali’nin (PSI) de yürütücüsü olduğu kampanyada, Tümer’in PSI’ya üye olan SES Ankara Şube yöneticisi olmasına rağmen, 2010 Dünya Kadınlar Gününü cezaevinde geçirdiği hatırlatılarak, “Ancak, uluslararası dayanışma eylemleri Tümer’in özgürlüğünün kapısını açabilir” diye kaydedildi.
Tümer’in Kürt olduğuna da işaret edilen kampanyada, “Tümer, 2009 yılı nisan ayında tutuklanmıştır. Seher’in davası, daha önce tutuklanan ve terörist örgüt üyesi olmakla itham edilen Meryem Özsöğüt’ün davası gibidir. Meryem Özsöğüt PSI’nın büyük çaplı uluslararası kampanyasından sonra tutukluluğunun 8’inci ayında özgürlüğüne kavuşmuştu” diye belirtildi.
‘HAK İHLALLERİNE SON VERİN ÇAĞRISI’
Başlatılan kampanya kapsamında acilen bütün sendikacıları ve diğer ilgili kuruluşları benzer protesto mektupları yazmaya ve göndermeye çağıran PSI, şu dilekçenin imzalanarak gönderilmesini talep etti: “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayip Erdoğan, Sendika aktivisti, PSI’ya üye, SES Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Seher Tümer’in acilen serbest bırakılmasını talep ediyorum. Seher Tümer, aleyhinde herhangi bir delil olmamasına karşın bir yılı aşkın süredir F tipi cezaevinde tutuklu bulunmaktadır. Bizler onun tutukluluğunun sendikal eylemlilikleri nedeniyle olduğuna inanıyoruz. Eminiz ki, ILO üyesi ve Avrupa Birliği’ne girmek isteyen bir ülke olarak, hükümetiniz temel insan haklarına ve sendikal haklara yönelik bu ihlali en kısa zamanda giderecektir.”
ÖNCEKİ HABER

Haklarından vazgeçmeyecekler

SONRAKİ HABER

Ücretsiz izin değil üretim istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...