04 Haziran 2010 00:00

Sabahattin Ali anıtı açılışı bekliyor

26 Haziran 2010’da Kırklareli’nde Sabahattin Ali anıtının açılışı yapılacak. Kırklareli Kültür ...

Paylaş

26 Haziran 2010’da Kırklareli’nde Sabahattin Ali anıtının açılışı yapılacak.
Kırklareli Kültür Varlıkları Derneği Başkanı Erdoğan Kantürer’in Kırklareli Kent Konseyi’nin bir süre önceki toplantısında sunduğu öneri gerçek oluyor.
Sabahattin Ali’nin Kırklareli’nde bir anıtının gerçekleştirilmesi önerisine sıcak bakan Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ile Belediye Meclisi Üyeleri, kentin seçilmiş bir yerini böyle bir anıtın yapılması için bağışladı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kırklareli Şubesi ve Mimar Ahmet Salman’ın yapımını üstlendiği anıt açılışı bekliyor.
AÇILIŞA FAİLİ MEÇHUL YAKINLARI KAILACAK
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim görevlilerinden, Sabahattin Ali’nin köylüsü Heykeltıraş Ziyatin Nuriev anıtın tasarımını yaptı.
Anıtın 1/1 modelini, Erol Kantürer, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kırklareli Şubesi Başkanı İbrahim Cebeci, Ahmet Salman, Prof. Filiz Başaran, Cengiz Bektaş’tan oluşan kurul onayladı.
26 Haziran Cumartesi günü Kırklareli’nde yapılacak açılış törenine Sabahattin Ali’nin kızı Prof. Filiz Ali ile “faili meçhul” yakınlarından oluşan bir topluluk da katılacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

ÖRGÜTLÜ BASIN

SONRAKİ HABER

Cemal Süreya için sempozyum yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...