06 Haziran 2010 00:00

Greenpeace eylemine şiddet!

GREENPEACE’in gemileri Akdeniz’de, Malta açıklarında orkinosları kurtarmak isterken Fransız balıkçıların saldırısına uğradı.

Paylaş

GREENPEACE’in gemileri Akdeniz’de, Malta açıklarında orkinosları kurtarmak isterken Fransız balıkçıların saldırısına uğradı.
5 Haziran 2010, Akdeniz - Greenpeace eylemcileri, Akdeniz’de soyu tükenmekte olan mavi yüzgeçli orkinos avcılığını durdurmak için bir eylem yaptı. Greenpeace gemilerinden eylemciler, şişme botlarla yeni yakalanmış olan orkinosların bulunduğu ağın bir tarafını, orkinosları serbest bırakmak için indirme girişiminde bulundular. Akdeniz’de aşırı avlanma yüzünden orkinosların soyu tükenme noktasına geldi. Bütün uyarılara rağmen, İtalya hariç, Akdeniz ülkeleri bu yıl da avlanma yasağı getirmedi.
Fransız gemisi Jean Marie Christian 6’da eylem başlar başlamaz, etraftaki orkinos av gemileri barışçıl eylemcileri durdurmak için saldırdı. Bir Greenpeace eylemcisi, balıkçıların botları yakalamak için attıkları kancalardan birinin bacağına geçmesiyle yaralandı. Yedi Greenpeace şişme botundan ikisi bıçakla kesildi ve gırgır teknelerince ezilerek batırıldı. (DIŞ HABERLER)



ÖNCEKİ HABER

Bisikletli, yeşil fileli ‘çevre duyarlılığı’ çağrısı

SONRAKİ HABER

Masa başı delegeleriyle seçime itiraz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...