06 Haziran 2010 00:00

Örgütsüz çalışma ILO gündemine taşınıyor

18 HAZİRAN 2010 tarihlerine kadar sürecek olan İsviçre’nin Cenevre şehrindeki Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 99. Genel Konferansı’na katılacak olan DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, konfederasyon genel merkezinde sendikanın konferansa taşıyacağı gündemlere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

18 HAZİRAN 2010 tarihlerine kadar sürecek olan İsviçre’nin Cenevre şehrindeki Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 99. Genel Konferansı’na katılacak olan DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, konfederasyon genel merkezinde sendikanın konferansa taşıyacağı gündemlere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin geçtiğimiz yıllarda “Yasal düzenleme uyumsuzluğu” ve “Uygulamaların sendikal hakları ihlal etmesi” üzerine bir çok defa ILO gündemine geldiğini hatırlatan Çelebi, örgütün Aplikasyon Komitesi, kara listesinde yer alınmasından hükümetin ders çıkarmadığını dile getirdi. Çelebi “Başbakanın 21 Ocak 2009’da Brüksel ziyareti dönüşünde yaptığı açıklamasında, mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin ardından başta Sendikalar Kanunu olmak üzere çok sayıda kanunu hızla çıkartacaklarını duyurmuştu. Ancak o günden bu yana bir adım atılmadı” dedi.
Çelebi, 11-16 Haziran işçi direnişlerinin yıldönümünde ise Kartal’da tüm ötekilerin ve baskıya uğrayan kesimlerin katılımı ile büyük bir buluşma organize etme hazırlığı içinde olduklarını duyurdu. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

SADEDE GELELİM

SONRAKİ HABER

Harb-İş’te genel kurul

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...