07 Haziran 2010 00:00

Serhat son olsun, bu savaş dursun

DOĞU ve Güneydoğu insanı için zorunlu göç tanıdıktır! Büyük kentlerde yaşayan Kürtlerin çoğunluğu böyle bir acının içinden çıkıp gelmiştir.

Paylaş

DOĞU ve Güneydoğu insanı için zorunlu göç tanıdıktır! Büyük kentlerde yaşayan Kürtlerin çoğunluğu böyle bir acının içinden çıkıp gelmiştir. 1993’te köyleri yakılıp göçe mecbur edilen Aslan ailesi de, acıların azaldığı bir hayat umuduyla Mardin’den Adana’ya, oradan da İzmir’e göç edenlerden. Belki de savaş burada yakalarını bırakırdı ama bırakmadı! İskenderun’da İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı’na düzenlenen roketli saldırıda yaşamını yitiren Er Serhat Aslan’ın ailesi, “Serhat son olsun, artık bu savaş durdurulsun!” diyerek barış isteğini dillerinden düşürmüyor.
Aslan ailesinin Konak-İkiçeşmelik semtinde bulunan evlerinin önündeki taziye çadırına gidiyoruz. Baba Hamit Aslan’ın gözlerine gözyaşları çökmüş. Anne Hanife Aslan, Mardin’den gelen akrabalarına sarılırken fenalaşıyor, sağlık ekipleri sakinleştirici yaptıktan sonra küçük oğlunun eline sarılıp uzanıyor. 10 yıldır baba Aslan’ın çanta imalat işinden kazandığı ile kıt kanaat geçinen ailenin evi kira. Serhat da askere gitmeden önce çanta yapıyormuş. 3 oğlu olan Aslan ailesinin ortancasıymış Serhat.
BARIŞ İSTİYORUZ!
Baba Hamit Aslan, “Evlat acısı düşmana bile dilenmez. Askerde de dağda da ölen her genç bu ülkenin kaybı” diyor ve ekliyor: “Bir an önce bu savaş dursun. Kalıcı barış istiyoruz.” Serhat’ın daha üç aylık asker olduğunu söyleyen baba Aslan, “Biz evladımızı askere gönderirken İskenderun diye rahattık. Büyük oğlumuz Hakkari-Şemdinli-Derecik’te yaptı. Ama bu İskenderun’da hem de denizci, hiç aklımıza gelmezdi” diyor. “Bizi birbirimize kırdırmaya çalışıyorlar” diyen Aslan, “Artık bu olaylara da yüreği yanmayanlar insanlıktan nasibini almamıştır. Türk, Kürt olsun ana-babaların yüreği yanıyor” dedi.
AKP İLE İSRAİL’İN FARKI YOK
Amca Yusuf Aslan da AKP’nin Kürt açılımı diyerek halkları kandırdığını söylüyor ve “Bizim ciğerimiz yandı, başkasının yanmasın” diyor. “İsrail saldırdı yardım gemilerine ya, bizim bir farkımız olsa keşke” diyen amca Aslan, “Kendi içimizde anlaşsak, barışsak. Birbirimize bir el uzatsak. Benim gördüğüm AKP’nin İsrail’den hiçbir farkı yok. Gerçek bir barış tavrı yok” şeklinde konuştu. “Bu genç bedenleri artık toprağa vermeyelim” diyen Yusuf Aslan, Serhat’ın Karşıyaka Mezarlığı’nda resmi törenle toprağa verilmesine tepki göstererek, törenden sonra yeğenini oradan alıp Gaziemir’deki mezarlığa getirmeyi düşündüklerini, ancak askeriyenin izin vermediğini söylüyor. Aslan, resmi törene neden karşı olduğunu ise “Benim yeğenim kardeş kavgasında öldü. Askeri törenlerde yine birilerinin ölmesi için sloganlar atılacak. Oysa biz barış elimizi uzatıyoruz, o yüzden istemedik töreni” şeklinde açıklıyor. (İzmir/EVRENSEL)
Ayşen Güven
ÖNCEKİ HABER

Savaşa ve militarizme hayır!

SONRAKİ HABER

Polis doğrudan vekilleri hedef
aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...