12 Mart 2011 10:53

Elazığ’daki maden göçüğünde 1 işçi yaşamını yitirdi

ELAZIĞ’da önceki gün Alcakaya’daki krom ocağında meydana gelen göçükte 23 yaşındaki Ferhat Yılmaz adlı işçi yaşamını yitirdi.Önceki gün Eti Krom’a ait ocakta meydana gelen göçükte Ferhat Yılmaz’ın da yaşamını yitirmesinin ardından son 2 yılda aynı bölgede meydana gelen göç

Elazığ’daki maden göçüğünde 1 işçi yaşamını yitirdi
Paylaş

ELAZIĞ’da önceki gün Alcakaya’daki krom ocağında meydana gelen göçükte 23 yaşındaki Ferhat Yılmaz adlı işçi yaşamını yitirdi.
Önceki gün Eti Krom’a ait ocakta meydana gelen göçükte Ferhat Yılmaz’ın da yaşamını yitirmesinin ardından son 2 yılda aynı bölgede meydana gelen göçüklerde ve kazalarda yaşamını yitirenlerin sayısı da 5’e yükselmiş oldu.
Aynı bölgede 22 haziran 2010’da bu bölgede bulunan özel bir firmaya ait krom ocağında çalışırken üzerine taş düşen 23 yaşındaki Ferhat Türkel adlı işçi yaşamını yitirmişti.

18 Şubat 2010’da yine Alacakaya’ya bağlı Sori mevkiinde bulunan Yunusdere Şantiyesi’nde meydana gelen göçükte 47 yaşındaki Eyüp Komi adlı işçi hayatını kaybetmişti.

11 Ocak 2010’da da Alacakaya ilçesi İncebayır köyü sınırları içerisindeki özel bir firmaya ait maden ocağında meydana gelen göçükte de taşeron firma bünyesinde çalışan 46 yaşındaki Abdullah Yaşaroğlu yaşamını yitirdi.
27 Mart 2009’da ise yine Yunusdere Krom ocağında meydana gelen göçükte Abdullah Türker ve Mustafa Aksöz adlı işçiler yaşamlarını yitirdi.

Bir çok ölümlü kazanın ve göçüğün meydana geldiği bölgedeki firmalar işçileri güvenlik önlemlerini almadan çalıştırmakla suçlanıyor. Bu bölgedeki firmalar taşeron sistemi uyguluyor. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Darbe ve katliamın sorumluları yargılansın

SONRAKİ HABER

Savcı Öz: Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağırmadım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...