10 Haziran 2010 00:00

TUNA MAHALLESİ’NDE YIKIM

ESENLER’e bağlı Tuna Mahallesi’nde yaşayan Alevi Roman vatandaşların oturduğu evler “okul yapılacak” denilerek kamulaştırılmak isteniyor.

Paylaş

ESENLER’e bağlı Tuna Mahallesi’nde yaşayan Alevi Roman vatandaşların oturduğu evler “okul yapılacak” denilerek kamulaştırılmak isteniyor. Tuna Mahallesi sakinleri ise 40 yıldır yaşadıkları yerden ayrılmak istemediklerini belirterek okulun daha uygun yere yapılmasını istiyorlar.
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Teyfik Göksu Tuna Mahallesi’nin tam ortasında bir okul daha yapmayı hedefliyor. Okul alanı olarak Alevi Roman vatandaşların oturduğu bölgenin seçilmiş olması soru işaretleri oluşturuyor.
Tuna Mahallesi sakinlerine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir tebligat gönderilerek evlerinin kamulaştırıldığı, evleri kamulaştırılanların 15 gün içinde müracaat etmeleri bildirilmişti. Bunun üzerine kamulaştırmanın durdurulması için Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuran Tuna Mahallesi halkı buralardan olumlu cevap almayınca yürütmeyi durdurmak için dava açtılar.
‘BEN EVİMİ YIKTIRTMAM’
Mahalle Sakinlerinden Sevim Arıboğan mahallenin yıkılmak istendiğine dikkat çekerek “4 katlı binamı iki kat göstererek 70 bin TL’ye almak istiyorlar. Ben evimi yıktırmam, bizden habersiz karar almışlar” dedi.
5 katlı olan evinin 2 katlı gibi gösterildiğini belirten Gülendam Sezgin “İfrazlı tapum var. Ben buraya geldiğimde su yoktu, her yer çamurdu. Ben evimi yaparken ekmek bulamadığım gün oldu. Ölüm çıkar evimi yıktırmam” diye konuştu.
EVİN İÇİNİ PARAYLA DOLDURSALAR DA KABUL ETMEM
Yaşadıkları mahallede 700-800 hane olduğunun altını çizen Fahrettin Gezer “İstanbul’un her yerinde kaçak var. Ama bizim tapumuz var. 5 katlı ev 2 kat gösteriliyor. Bu bir gasptır” dedi. 40 yıldır mahallede olduklarını mahalleye geldiğinde ev olmadığını söyleyen Fahri Yolcu “Evin içini dolduracak para da verseler istemiyoruz” dedi.
‘HUKUKİ MÜCADELEMİZİ VERİYORUZ’
Sarıgöl, Sulukule’den sonra Tuna Mahallesi’nin de ortadan kaldırılmak istendiğine dikkat çeken Erkan Basınç “Mahallemiz gece kondu değil, Alevi Romanlar olarak hep burada yaşıyoruz. Hukuki mücadelemizi veriyoruz. Bu mahallede 3 kuşaktır yaşıyoruz kuşaklar boyu da yaşayacağız” dedi. 5 katlı eve 50 bin TL verdiklerini söyleyen Dürdane Basınç ise “Biz bu evleri yaparken neler çektik. Birliğimizi bozmak istiyorlar” dedi. Yılardır Tuna Mahallesi’nde topluluk olarak yaşadıklarının altını çizen Bektaş yolcu “Sulukule’yi dağıttılar, Sulukuleliler sil baştan yaptılar. Okula karşı değiliz, ancak daha uygun yerler var. Tuna Mahallesi’nde 4-5 okul var zaten” diye konuştu.
(İstanbul/EVRENSEL)
İbrahim Göktepe
ÖNCEKİ HABER

Yakuplu Belediyesi suçluymuş!

SONRAKİ HABER

İlle birinin ölmesi mi gerekiyordu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa