10 Haziran 2010 00:00

Yakuplu Belediyesi suçluymuş!

ESENYURT Belediye Meclisi, 7 Haziran’da gerçekleştirdiği meclis toplantısında, Yakuplu Belediyesi’nin E-5 yanyol üzerindeki alanın bir kısmını, 10 yıllığına Kızılay’a verme kararını iptal etti.

Paylaş

ESENYURT Belediye Meclisi, 7 Haziran’da gerçekleştirdiği meclis toplantısında, Yakuplu Belediyesi’nin E-5 yanyol üzerindeki alanın bir kısmını, 10 yıllığına Kızılay’a verme kararını iptal etti. Belediye Meclisi’nin AKP’li üyeleri, Yakuplu Belediyesi’nin, bu kararı alırken hukuka aykırı davrandığını savundular.
Esenyurt Belediyesi, Kızılay’a tahsis edilen E-5 yanyol üzerindeki Kızılay binasını zorla boşaltmıştı. Kızılay binası bizzat belediye başkanı tarafından boşaltılmış ve gerek binanın boşaltılması esnasında yaşananlar, gerekse yerin Kızılay’a tahsisinin Esenyurt Belediyesi tarafından iptal edilme biçimi tartışma yaratmıştı.
Önceki gün gerçekleştirilen Esenyurt Belediyesi haziran ayı ilk meclis toplantısında, Yakuplu Belediye Meclisi’nin aldığı kararın ilgili kanun ve yasalara uygun olmadığını belirten AKP Grup Sözcüsü Mustafa Akboğa, “Burada yapılan işlem sakat” dedi. Söz konusu alanı yeşil bant şeklinde planladıklarını vurgulayan Akboğa, “Birileri daha önce, bu bölgede yaşayanları ‘Burası imara açıldı, konuta açıldı’ şeklinde yalan yanlış sözlerle kışkırtmış; sağda solda karamalar yapılmıştı. Ama dereyi görmeden paçayı sıvamak buna derler, orası yeşil alan olarak kalacak” dedi. Akboğa, mevcut yerin az ilerisinde belediyeye ait bir arsa olduğunu orayı da Kızılay Kan Merkezi olarak Kızılay’a tahsis edeceklerini söyledi.
BÜYÜKŞEHİRİN İPTAL ETTİĞİ PLANLAR ONAYLANDI
Tartışmalı geçen meclis toplantısındaki bir diğer önemli konu ise Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilen imar kararları oldu. Meclis toplantısında daha önce iptal edilen Kıraç’ın 1. ve 3. Etap İmar Planları da meclis gündemine geldi. Kıraç 1. ve 3. Etap İmar Planları meclisten geçti. Büyükşehir Belediyesi’nin imara aykırı bulduğu planların yeniden meclisten geçmesi dikkat çekerken, konuyla ilgili CHP İmar Komisyonu Üyesi Mürşit Işık, “Plan yap onaylat, yargıya giderlerse iki yıl geçer, biz de iki yıl içinde işimizi görürüz anlayışı hakim” diyerek, belediye yetkililerini eleştirdi.
Meclisin bir diğer tartışmalı geçen gündem maddesi ise 2007 yılında on yıllığına HUBYAR Eğitim Vakfı’na tahsis edilen Örnek Mahallesi’ndeki cemevi arsası tahsisinin iptal edilmesi oldu. Maddeyle ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Sakine Tükek, HUBYAR Vakfı’nın tahsisten bugüne kadar cemevinin yapılmasıyla ilgili bir girişimde bulunmadığını belirtti. Mahallede yaşayan Alevi vatandaşların bu nedenle mağdur olduğunu savunan Tükek, “Cemevi yöneticileriyle HUBYAR Vakfı yöneticileri arasında bir sürtüşme başladı. Bunun üzerine de başkanımız cemevini kendisi yapma kararı aldı, yapıp bitirdikten sonra oradaki vatandaşlarımıza teslim edecek” dedi. Tahsisin iptal edilmemesini isteyen CHP ve BDP grupları, bir araştırma komisyonu kurulmasını ve konunun detaylıca incelendikten sonra karar verilmesini talep etmesine karşın bu madde de muhalefetin hayır oyuna karşın iktidar meclis üyelerinin oylarıyla meclisten geçti. (İstanbul/EVRENSEL)
Sinan Ceviz
ÖNCEKİ HABER

Sağlıkçılar şiddetsiz çalışma koşulları istedi

SONRAKİ HABER

TUNA MAHALLESİ’NDE YIKIM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...