10 Haziran 2010 00:00

Tutuklananlar serbest bırakılsın!

TÜM BEL-SEN Ankara 2 No’lu Şube üyeleri, Tüm Bel-Sen Şırnak İl Temsilcisi Metin Fındık, Tüm Bel-Sen Siirt Şube Başkanı...

Paylaş

TÜM BEL-SEN Ankara 2 No’lu Şube üyeleri, Tüm Bel-Sen Şırnak İl Temsilcisi Metin Fındık, Tüm Bel-Sen Siirt Şube Başkanı Ferit Epözdemir ve eşi Siirt İl Genel Meclisi Üyesi Belkıs Epözdemir’in tutuklanmasını kınadı. Tüm Bel-Sen üyeleri, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e hitaben yazdıkları, arkadaşlarının serbest bırakılmasını içeren faks dilekçesini PTT’den gönderdiler.
Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube üyeleri, dün Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan PTT önüne gelerek arkadaşlarının serbest bırakılmasını istediler. “Gözaltılar baskılar bizi yıldıramaz”, “AKP elini sendikamdan çek”, “Hükümet açılım yalanında, sendikacılar cezaevinde” dövizleri taşıyan kamu emekçileri adına Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Satı Burunucu Çalı konuştu. AKP Hükümeti’nin, sendika üye ve yöneticilerini asılsız iddialarla gözaltına aldığını ve tutukladığını dile getiren Çalı, son olarak Tüm Bel-Sen Şırnak İl Temsilcisi Metin Fındık’ın 17 Haziran’da yapılan polis operasyonuyla gözaltına alındığını bildirdi. Tüm Bel-Sen Siirt Şube Başkanı Ferit Epözdemir ve eşi Siirt İl Genel Meclisi Üyesi Belkıs Epözdemir’in de 16 Mart 2010’da operasyonla gözaltına alını, tutuklandıklarını dile getiren Çalı, “Ferit ve Belkıs Epözdemir arkadaşlarımızın üç küçük çocuğu da anne ve babalarından aylardır koparılarak cezalandırılmaktadır” diye konuştu.
Tutuklamanın sendikal faaliyetleri durdurma kapsamında yapıldığını bildiren Çalı, Metin Fındık, Ferit ve Belkıs Özdemir’in bir an önce serbest bırakılarak sendikal faaliyetlerinin engellenmemesini istedi.
‘AKP KAYBETTİKÇE SALDIRGANLAŞIYOR’
Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara ise AKP Hükümeti’nin yerel yönetimleri kaybettiği illerde, kamu emekçileri ve seçilmiş yerel yöneticiler üzerinde baskıları artırdığını belirtti. Tüm Bel-Sen üyelerinin siyasi görüşü de olduğunu, ancak tutuklanmaların sendikal faaliyetleri nedeniyle yapıldığını dile getiren Baykara, arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.
KESK MYK Üyesi Songül Morsümbül de, AKP Hükümeti’nin yerel yönetimleri kaybetmenin verdiği can acısıyla halka ve halkın seçtiği yöneticilere yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını ifade etti. “Binlerce siyasetçi, çocuğu tutuklayanlar iyi bilsinler ki, örgütlü bir gücün karşısında duramazlar. Arkadaşlarımızı serbest bırakacaklar” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Metin Fındık, Ferit ve Belkıs Epözdemir’in serbest bırakılması talebini içeren fakslar, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e gönderildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İşçi servisleri çarpıştı

SONRAKİ HABER

Beşiktaş’ta grev kararı asıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...