10 Haziran 2010 00:00

Altın Koza eylülde


İPTAL edilmesi büyük tepki toplayan 17. Uluslararası Adana Altınkoza Film Festivali, 20-26 Eylül tarihleri arasında yapılacak.
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tuncel, ertelenen 17. Uluslararası Adana Altınkoza Film Festivali’nin, 20-26 Eylül tarihleri arasında yapılacağını söyledi.
Altın Koza Yönetim Kurulu, İsrail’in Türkiye’den Gazze’ye giden yardım gemilerini vurduğu gün, içerisinde Filistin: Barışa Hasret programının yer aldığı “Filistin’de Sinema Yapmak” açık oturumunun düzenleneceği, önemli Filistinli sinemacı ve gazetecilerin davetli olduğu Adana Altın Koza Film Festivali’ni iptal etmişti.
Dayanışmaya en çok ihtiyaç duyulan bir zamanda Gazze’de çekilen en kapsamlı belgesel olan ve Berlin Film Festivali’nde bir ödül kazanan “Aisheen: Still Alive in Gaza” ve Filistin’de çalışan Amerikalı gönüllülerden birinin öldürülmesi olayını anlatan “Rachel” adlı uzun metrajlı belgesellerin gösteriminin yapılamayacak olması, sinema çevrelerinden büyük tepki görmüş; iptal kararı “skandal” olarak nitelendirilmişti. Sinemacılar, festivalin eğlence olarak algılanmaması gerektiğini, yas tutmak için festival ertelemenin yanlış olduğu kadar Filistin’i yalnız bırakmak anlamına da geleceğini ifade etmişlerdi.
Festivalin 20-26 Eylül’de gerçekleştirilmesine karar verildiğini belirten Başkan Vekili Mustafa Tuncel, “Adana’yı sinemanın kalbinin attığı bir merkeze dönüştüren, sinemanın en güzel örneklerini izleyiciyle buluşturan ve ülkemizin en önemli kültür ve sanat etkinliklerinden olan festivalimiz, 17. kez sanatseverlere ‘merhaba’ diyecek” ifadelerini kullandı.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

Evrensel'i Takip Et