11 Haziran 2010 00:00

Okul değil, sorunlar yumağı…

EĞİTİM SEN 2 No’lu Şube, Karşıyaka Hasan Kaya İşitme Engelliler Erken Çocukluk Eğitim Merkezi ve Anaokulu’nda yaşanan huzursuzluklar ...

Paylaş

EĞİTİM SEN 2 No’lu Şube, Karşıyaka Hasan Kaya İşitme Engelliler Erken Çocukluk Eğitim Merkezi ve Anaokulu’nda yaşanan huzursuzluklar nedeniyle Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.
Şube Başkanı Mehmet Ali Tunç yaptığı açıklamada, okulda öğretmenler arasında ayrımcılık, okul müdürünün öğretmenleri ve çalışanları aşağılayıcı tutumlar takınması, okul öncesi eğitim için gerekli olan bahçe ve oyun alanlarının bulunmaması gibi sorunları ayrıntılı olarak dile getirdi. Öğretmenlerin sorunlarını anlatmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gittiklerinde şube müdürü tarafından dikkate alınmayarak azarlandıklarını ifade eden Tunç, 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu olarak İlçe Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmelerde bu keyfi uygulamalar karşısında öğretmenden, veliden ve öğrencilerden yana olduklarını ifade ettiklerini dile getirerek, konuyla ilgili hukuki süreci başlatacaklarını ve Eğitim Sen 2 No’lu Şube olarak okulda yaşanan sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.
Hasan Kaya İşitme Engelliler Okulu bünyesinde 6 ay önce açılmış olan Montessori Çocuk ve Yaşam Evi’nde de çeşitli sıkıntılar yaşandığına değinen Tunç, “Montessori eğitiminin içeriğine uygun bir eğitim yerine öğretmenler arasında ayrımcılığı öne çıkaran görevlendirmeler yapılarak, idare ile çalışanlar arasında güven duygusunu zedeleyecek bilimsel işleyişin dışında uygulamalar devam ediyor” dedi.
Açıklamada, okul müdürü tarafından, işitme engelli çocuklarda daha önce hiç uygulanmamış bir yöntem olan, zihinsel engelli çocuklar için geliştirilen Montessori yönteminin kullanıldığı bir sınıfın 26 bin TL gibi yüksek bir bedelle öğrencilerin yararı düşünülmeden tamamen bürokratik kaygılarla açıldığı da dile getirildi. Montessori sınıflarını öneren ve eğitim araçlarını satan kişilerin aynı olduğunu ve bunun düşündürücü olduğunu dile getiren Tunç, bu sınıf açılsın diye çocukların kullandığı okul öncesi için gerekli olan oyun salonunun kapatıldığını sözlerine ekledi. (İzmir/EVRENSEL)




ÖNCEKİ HABER

SÜRGÜNE HAYIR!

SONRAKİ HABER

Tepkilere neden olan Maden Kanunu yasalaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...