12 Haziran 2010 00:00

İNCİRALTI KATLİAMI AYDINLATILSIN

İZMİR 78’liler Derneği, İzmir Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasının ardından, İzmir İnciraltı ...

Paylaş

İZMİR 78’liler Derneği, İzmir Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasının ardından, İzmir İnciraltı katliamıyla ilgili davanın yeniden görülebilmesi için savcılığa dilekçe verdi. Açıklama sırasında sıkça ‘Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek’, ‘Katiller bulunsun hesap sorulsun’ sloganları atılırken, ‘İnciarltı Katliamı’nı unutturmayacağız’ yazılı döviz ve pankartlar taşındı.
Basın açıklamasında konuşan İzmir 78’liler Derneği Başkanı Safa Akyürek, İnciraltı’nda yaşananların bir insanlık suçu olduğuna dikkat çekti.
İnsanların yaşam hakkının gelişigüzel ortadan kaldırıldığı bir ülkede anayasadan ve hukuktan söz etmenin mümkün olmadığını da belirten Akyürek, şöyle devam etti: “Biz başta dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren olmak üzere, operasyonla ilgisi bulunan bütün asker, subay ve komutanlardan şüpheli olmaları nedeniyle şikayetçiyiz. İnciraltı’ındaki gençlere ve yurdun her yanındaki insanlara yönelik katliam ve saldırılar artık aydınlatılmalı ve hesabı sorulmalı.”
12 Haziran 1980’de sınav öncesi yurt bahçesinde düzenlenen moral şenliği sırasında bahçe kapısından içeri giren silahlı askerler, bahçedeki bin civarında öğrencinin üzerine ateş açmış; resmi açıklamalara göre 5 öğrencinin ölümüne, onlarcasının yaralanmasına neden olmuştu.
(İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Gardiyanlar tutukluyu boğmaya çalıştı iddiası

SONRAKİ HABER

DEU’DE ATAMALAR TEPKi ÇEKiYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...