14 Haziran 2010 00:00

Abbas ablukanın devamını mı istedi?

İSRAİL’de yayımlanan Haaretz gazetesi, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın ABD Başkanı ...

Paylaş

İSRAİL’de yayımlanan Haaretz gazetesi, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın ABD Başkanı Barack Obama’ya, “Hamas’ı güçlendireceği gerekçesiyle Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılmasına karşı olduğunu söylediğini” ileri sürüldü.
Haaretz, Abbas’ın bu sözleri, Obama ile çarşamba akşamı Beyaz Saray’daki görüşmesinde dile getirdiğini iddia etti. Gazetenin, Avrupalı diplomatlara dayandırdığı haberinde, Abbas’ın “Gazze’ye sınır geçişlerinin açılması ve ablukanın kolaylaştırılmasına ihtiyaç bulunduğunu, ancak bunun Hamas’ı güçlendirmeyecek yollarla yapılması gerektiğini” söylediği kaydedildi. Haberde, görüşmede Abbas’ın üzerinde durduğu noktalardan birinin, İsrail tarafından bölgeye denizden uygulanan ablukanın şu aşamada kaldırılmaması gerektiği olduğu belirtildi.
Avrupalı diplomatlara göre Mısır da İsrail’e, ABD ile Avrupa Birliği ülkelerinin Gazze limanına gidip gelen gemileri incelemenin zorluğu nedeniyle deniz ablukasının kaldırılmasına karşı olduklarını ifade etti. İddiaya göre Abbas, ablukanın hafifletilmesinin çok dikkatli ve aşama aşama yapılmasını, bunun Hamas için bir zafer olarak algılanmasına meydan verilmemesini istedi.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

HAMAS SUİKASTINDA YENİ GELİŞME

SONRAKİ HABER

Netanyahu komisyon başkanını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...