14 Haziran 2010 00:00

HAMAS SUİKASTINDA YENİ GELİŞME

Almanya’da yayımlanan Der Spiegel dergisinin haberinde, MOSSAD ajanı olduğu düşünülen Uri Brodsky adlı bir kişinin, İnterpol tarafından arama emri ...

Paylaş


Almanya’da yayımlanan Der Spiegel dergisinin haberinde, MOSSAD ajanı olduğu düşünülen Uri Brodsky adlı bir kişinin, İnterpol tarafından arama emri çıkarılması üzerine, iki hafta kadar önce Polonya’nın Varşova Uluslararası Havaalanı’na gelişinde yakalandığı belirtildi. Almanya federal savcılık makamının bu kişi hakkında tutuklama emri çıkardığı da ifade edilen haberde, Brodsky’nin, Hamas’ın silahlı kanadının kurucularından Mahmud El Mebhuh’u 19 Ocak’ta Dubai’de öldüren ekibin oluşturulmasına katıldığından şüphelenildiği kaydedildi. Der Spiegel’deki haberde, Uri Brodsky’nin söz konusu suikastı düzenleyen İsrail ajanlarının 2009’da Alman pasaportu almasına yardım ettiğinin sanıldığı da ifade edildi.
Suriye’de sürgünde yaşayan Mahmud El Mebhu, Duabi’ye gidişinden sadece 5 saat sonra esrarengiz bir suikastla öldürülmüştü. Dubai polisi, yürüttüğü soruşturmada, cinayetin 11 kişilik bir ölüm timi tarafından işlendiği sonucuna varmıştı. (DIŞ HABERLER)






ÖNCEKİ HABER

YEDİ İKLİM DÖRT BUCAK

SONRAKİ HABER

Abbas ablukanın devamını mı istedi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...