15 Haziran 2010 00:00

Kayıp yakınlarına coşkulu karşılama

ANKARA yürüyüşünün 2. gününde Kayıp ailelerinin durakları Tuzla ve Gebze oldu. İlk gün Maltepe’de konakladıktan sonra halk tarafından sevgilerle uğurlanan kayıp yakınları, yürümeye devam etti.

Paylaş

ANKARA yürüyüşünün 2. gününde Kayıp ailelerinin durakları Tuzla ve Gebze oldu. İlk gün Maltepe’de konakladıktan sonra halk tarafından sevgilerle uğurlanan kayıp yakınları, yürümeye devam etti. Yorucu bir yürüyüşün ardından önceki gün Tuzla’ya varan aileler, buradan da yürüyerek Gebze’ye ulaştı. Aileler, Gebze’de EMEP, BDP, ÖDP, ESP İHD, Eğitim Sen ve birçok kitle örgütü temsilcileri tarafından coşkuyla karşılandı. Gebze’de eski Cuma Pazarı yolunu trafiğe kapatan aileler, sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüdüler. Yürüyüş sırasında çevredeki vatandaşlar da alkış ve ıslıklarla yürüyüşe destek verdiler.
‘KAYBEDENLER KAYBEDECEK’
Burada bir konuşma yapan BDP Gebze İlçe Başkanı Engin Güleşen, “Misafirlerimiz onurdur, sizleri selamlıyorum” dedi. EMEP Gebze İlçe Başkanı Kenan Dede, sistemin muhalifleri kaybederek varlığını sürdürdüğünü belirterek, “Bu yöntemi uygulayanlar kaybedecekler” dedi. ESP Gebze İlçe Başkanı Mehmet Zeki Öner, “Sizi sevgiyle kucaklıyoruz, mücadelenizi destekliyoruz” diye konuştu.
İNTİKAM PEŞİNDE DEĞİLİZ
Dün son olarak Kocaeli’ne doğru yürüyen aileleri, KESK Kocaeli Şubeler Platformu, BDP, EMEP, ESP, İHD, Alevi Kültür Dernekleri ve Eğitim Sen üyeleri karşıladı. Karşılamadan sonra Kocaeli yürüyüş yolundan İHD Anıtı’na doğru yürüyen aileler, burada bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada konuşan gözaltında kaybedilen Nurettin Yedigöl’ün kardeşi Muzaffer Yedigöl, Ankara yürüyüşüyle ilgili açıklama yaparak intikam peşinde olmadıklarını açıkladı. Yıllardır verdikleri mücadelede sadece kaybedilenlerin kaybıyla ilgili sorumlu olanların bulunup adalete teslim edilmesini istediklerini belirten Yedigöl, “Neden yürüyoruz? Asla sessiz kalmamak, kayıplardan sorumlu olanların yargılanması için. Mücadelemiz evrensel hukukun bir an önce işlenmesi içindir. Sessiz kalsak vicdanlarımız rahatsız olmayacak mı?” diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)
Mehmet Akgül
ÖNCEKİ HABER

SİLİKOZİS 20 YIL DAHA ÖLDÜRECEK!

SONRAKİ HABER

İnciraltı katliamında ölenler anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...