17 Haziran 2010 00:00

Avrupa’da durgunluk yıllarca sürer


ÜNLÜ spekülatör George Soros, Avrupa’nın yıllarca sürecek bir durgunluk yaşamasının neredeyse kaçınılmaz olduğunu belirtti.
ABD’li milyarder George Soros, politika belirleyicilerin Euro Bölgesi borç krizine yaklaşımlarının ekonomide aşağı yönlü bir döngüye neden olduğundan, Avrupa’nın gelecek yıl resesyon, sonrasında ise yıllarca sürecek durgunluk yaşamasının neredeyse kaçınılmaz olduğunu söyledi. Soros katıldığı bir seminerde, Euro krizinin 27 ülkeli Avrupa Birliği’ne (AB) darbe vurabilecek potansiyele sahip olduğunu belirterek, Euro’nun düzeltme mekanizmasına sahip olmayışı ya da ülkelerin onu terk etme imkanı bulunmamasının önemli bir zaaf olduğunu dile getirdi.
Soros, “Almanya’da işler yolunda gidebilir, ama Avrupa’nın geri kalan kısmı aşağı yönlü bir döngünün içine itilecek, yıllarca sürecek bir durgunluk, belki de bundan daha kötüsü” dedi. (İSTANBUL)

Evrensel'i Takip Et