17 Haziran 2010 00:00

Destek ziyareti güç verdi

TÜMTİS’e üye oldukları için işten atılan UPS işçilerine destek ziyaretleri devam ediyor. UPS yöneticilerinin, kimsenin destek vermediği propagandası yaptığı bir dönemde...

Paylaş

TÜMTİS’e üye oldukları için işten atılan UPS işçilerine destek ziyaretleri devam ediyor. UPS yöneticilerinin, kimsenin destek vermediği propagandası yaptığı bir dönemde, Türk-İş İstanbul şubeleri işçilerle bir araya geldi.
İşçilerin direnişi sürdürdüğü UPS Mahmutbey Aktarma Merkezi’nde yapılan ziyarete, Selüloz-İş İstanbul Şube Başkanı Ayrın Parlakgüleç, şube yöneticileri, işyeri temsilcileri, Tek Gıda-İş 10 No’lu Şube Başkanı Muzaffer Dilek, Yol-İş 1 No’lu Şube Başkanı Erdem Arcan, Haber-İş 1 No’lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu ve işyeri temsilcileri, Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Petrol-İş Bayer işyeri temsilcileri, Belediye-İş 2 ve 5 No’lu Şube yöneticileri ve işyeri temsilcileri, Türk Metal İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Murat Salar, Türk Metal İstanbul Şube ve Pendik Şube yönetici ve işyeri temsilcileri, Deri-İş Tuzla Şube, Kristal-İş İstanbul şubeleri, TOLEYİS, Sağlık-İş Kadıköy ve İstanbul şubeleri, Harb-İş İstanbul Anadolu Yakası Şube yöneticileri, Tez Koop-İş şubeleri, TGS İstanbul Şube ile Tes-İş 2 No’lu Şube yöneticileri katıldı.
TOLEYİS’e bağlı 2 otobüsle ziyarete gelen Türk-İş üyeleri, UPS Aktarma Merkezi’ne bir süre kala otobüslerden indiler. Burada kortej oluşturan sendikacılar, “UPS’ye sendika girecek başka yolu yok”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganlarıyla işçilerin yanına geldiler.
‘YALNIZ OLMADIĞIMIZI GÖSTERDİNİZ’
İşçiler ve TÜMTİS yöneticileri tarafından slogan ve alkışlarla karşılanan sendikacılara teşekkür eden TÜMTİS Genel Sekreteri Gürel Yılmaz, destek nedeniyle teşekkür ederek konuşmasına başladı. UPS yöneticilerinin TÜMTİS’in uluslararası destek alamadığını, yalnız bir sendika olduğunu ve mücadelesinde yalnız kalacağını propaganda ettiği bir dönemde gerçekleşen ziyaretin anlamlı olduğunu belirten Gürel, “Bu ziyaretle bunu yalanladınız” diye konuştu. Bağlı oldukları ITS’nin Kara Taşımacılık Sekreteri Mac Urata’nın destek mesajını okuyan Yılmaz, mücadelelerini kazanana kadar sürdürmekte kararlı olduklarını dile getirdi.
Sendika olduğu için 86 işçinin iş daralması gerekçe gösterilerek işten atıldığını anlatan Yılmaz, “Bizi işten atarak direnişi kırmak istiyorlar. İş daralmasını bahane ediyorlar ama yeni taşeron firmalarla anlaşıyorlar” diye konuştu.
DESTEK DEVAM EDECEK
Daha sonra söz alan Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, UPS işçilerini yalnız bırakmayacaklarını dile getirdi. Direniş başarıyla bitene kadar tüm güçleriyle destek olmaya devam edeceklerini belirten Büyükkucak, UPS yöneticilerini sendikayı kabul etmeye davet etti. “15 16 Haziran’ın 40. yılında burada olmaktan gurur duyuyorum. O zaman verilen mücadeleler bugün yeniden verilmek zorundadır”diyen Büyükkucak, tüm emek örgütlerini sınıfın çıkarları için mücadele etmeye çağırdı. TOLEYİS’in işçilerin öğle yemeğini de karşıladığı ziyaret, yapılan sohbetlerin ardından sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Gözaltılar serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...