18 Haziran 2010 00:00

Sağlıkçılardan kölelik tasarısına tepki

CERRAHPAŞA Tıp Fakültesi’nde eylem yapan sağlık emekçileri 657 sayılı Yasa’da yapılmak istenen değişikliklere tepki gösterdiler.

Paylaş

CERRAHPAŞA Tıp Fakültesi’nde eylem yapan sağlık emekçileri 657 sayılı Yasa’da yapılmak istenen değişikliklere tepki gösterdiler. SES Aksaray Şube’nin çağrısıyla hastane bahçesinde bir araya gelen sağlıkçılar, attıkları sloganlarla yasaya tepki gösterdiler. Burada açıklama yapan SES Şube Yöneticisi Aydın Erol, 657 sayılı Kanun’da yapılması düşünülen değişikliklerin çalışma barışını kökten dinamitleyecek bir girişim olduğunu dile getirdi.
“Tasarının getirdiği Avrupa Konseyi ve uluslararası sözleşmelerin gereği olarak getirilmesi zorunlu kimi haklar ve iyileştirmeler ise yasa değişikliğinin gerçek niyetini gizlemeye yöneliktir” diyen Erol, tasarının ayrıntılarında kamuda esnek ve güvencesiz çalışma, performans ve siyasi kadrolaşmanın yer aldığını ifade etti. Çıkarılmak istenen yasanın İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi’nin ve ILO komitelerinin açık kararlarına da aykırı olduğuna dikkat çeken Erol, hükümetin bu uygulamasına karşı çıktıklarını ve izin vermeyeceklerini dile getirdi. Bu arada yasa tasarısına Tokat’tan da tepki geldi. Tokat KESK Temsilcisi Ertan Uysal, AKP’nin dayattığı tasarıya direneceklerini bildirdi. “Kamu emekçileri grevli toplu sözleşme haklarının hayata geçirilmesi konusunda geri adım atmayacaklardır. Siyasi iktidar kamu emekçilerin mevcut haklarını elinden almaya yönelik tasarıyı geri çekmeli toplusözleşme masasına oturacağını açıklamalıdır” diyen Uysal, mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRCE

SONRAKİ HABER

İşçiler hak kayıplarına karşı kararlılık bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa