19 Haziran 2010 00:00

Kıyıları korumanın cezası(!) ölüm

PEYZAJ Mimarları Odası Muğla İl Temsilcisi Hülya Yolcubal, evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Paylaş

PEYZAJ Mimarları Odası Muğla İl Temsilcisi Hülya Yolcubal, evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.
Bodrum’da yaşayan Hülya Yolcubal, özel otomobiliyle gittiği Ortakent beldesindeki bir ziyaretinin ardından, Bodrum Cumhuriyet Mahallesi Ortaköy Sitesi’ndeki evinin önüne geldi. Yolcubal, 48 TY 300 plakalı otomobilinden indiği sırada, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırı sonucu ilk belirlemelere göre göğsüne 5, omzuna 2 kurşun isabet eden Yolcubal ağır yaralandı. Bu arada silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişiler olay yerinden kaçtı.
Komşularının haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, durumu ağır olan Yolcubal’a kalp masajı yaptıktan sonra Bodrum Alman Hastanesi’ne kaldırdı. Ancak Yolcubal, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Olay yerine gelen savcı ve olay yeri inceleme ekipleri, silahlı saldırıyla ilgili inceleme başlattı. Yolcubal’ın otomobili ve içindeki eşyaları incelenmek üzere polis tarafından götürüldü. Yolcubal’ın ölüm haberini alan arkadaşları, yakınları ve meslektaşları da evine geldi.
Öte yandan, Hülya Yolcubal’ın, bir süre önce bazı kişiler tarafından takip ve tehdit edildiği iddiasıyla savcılığa şikayette bulunduğu öğrenildi.
TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ramazan Pektaş, Peyzaj Mimarları Odası Muğla İl Temsilcisi Hülya Yolcubal’ın, silahlı bir saldırıcı sonucu öldürülmesini kınadı.
Ramazan Pektaş yaptığı yazılı açıklamada, Hülya Yolcubal’ın, AKP Hükümeti’nin kıyıları imara açmak için Meclis’e getirdiği yasa tasarısını protesto etmek için kurulan “Mavi Yol Girişimi” etkinliklerine katılan bir çevre dostu olduğunu belirtti. Pektaş, “Hülya Yolcubal’ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesi, doğanın vahşice katledilerek rant peşinde koşanların gözlerinin ne kadar döndüğünü ve kârları uğruna insanları da acımasızca öldürebileceklerini göstermiştir” dedi.
KATİLLERİ YAKALANSIN
Bodrum ve çevresinde kıyıları kaçak olarak dolduranlara karşı yoğun mücadele veren Mavi Yol Girişimi üyelerine gözdağı vermek için bu saldırının düzenlendiğinin altını çizen Pektaş, halk yararına kullanılması gereken kamusal alanların, sermayenin lobi faaliyetleri sonucu bir avuç zorbanın eline geçmesine çalışıldığını belirtti. Peyzaj Mimarları Odası Muğla İl Temsilcisi Hülya Yolcubal’ın, zorbalara karşı verdiği mücadeleyle anılacağını belirten Pektaş, katillerin ve bu katilleri yönlendirenlerin bir an önce yakalanmalarını istedi.
İLK DEĞİL
Pektaş, Adana’da kaçak elektrik kullanan sanayicilere karşı mücadele veren, 2002 yılında Şanlıurfa’da katledilen Elektrik Mühendisi Hasan Balıkçı’yı öldürenlerle, kıyıların halk yararına kullanımını savunan, kıyı talanına karşı mücadele eden Hülya Yolcubal’ı öldürenlerin kafa yapılarının aynı olduğunu ifade etti.
Başsağlığı dileklerini ileten Pektaş, ormanları, meraları, arkeolojik alanları ve SİT alanlarını yapılaşmaya açarak rantiyeye kucak açtığı için protesto ettikleri hükümetin, katilleri bir an önce bulup cezalandıramazsa cinayetlere ortak olacağını belirtti.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çܒde taşerona karşı mücadele sürecek

SONRAKİ HABER

43 milyon çözüm arıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...