19 Haziran 2010 00:00

Diyarbakır’da Ergenekon istifaları

DEMOKRAT Parti (DP) Diyarbakır il, ilçe, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ile belediye başkanları, partilerinden toplu olarak istifa etti.

Paylaş

DEMOKRAT Parti (DP) Diyarbakır il, ilçe, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ile belediye başkanları, partilerinden toplu olarak istifa etti. İstifalara gerekçe olarak DP’nin Kürt sorunu ve Ergenokon’a yönelik tutumu gösterildi.
Kendisini feshederek DP’ye katılan Anavatan Partisi’nde yöneticilik yapanlar, dün yaptıkları açıklamayla DP’den istifa ettiler.
DP İl Başkanı Sırac Ensarioğlu, Sedat Bayan, 20 ve 21. Dönem Diyarbakır Milletvekili ve eski Devlet Bakanı Mehmet Salim Ensarioğlu’nun da aralarında bulunduğu 500’e yakın il, ilçe ve belde yöneticileri, partilerinden istifa etti. İstifa edenler arasında DP Hani Gürbüz belde belediye başkanı, 8 belediye meclisi üyesi, bir il genel meclisi üyesi de bulunuyor. Konu hakkında DP Diyarbakır il binasında açıklama yapan Mehmet Salim Ensarioğlu, partilerinin Kürt sorunu ve Ergenekon’a yaklaşımı nedeniyle istifa ettiklerini açıkladı.
Türkiye’deki siyasette aile olarak 60 yıl boyunca DP geleneğinde siyaset yaptıklarını hatırlatan Ensarioğlu, partisinin Kürt sorununa yaklaşımını ve Ergenekon’u sahiplenir tutumunu doğru bulmadıklarını söyledi. Türkiye başbakanlarından Adnan Menderes ile Kürt bilgin Musa Anter’in Ergenekon oluşumu tarafından öldürüldüğünü belirten Ensarioğlu, “Hayatım boyunca koruculuk sistemine, JİTEM’e karşı çıktım. Kürtlere karşı olan hiçbir yöntemi kabul etmedim” dedi. Şimdiye kadar herhangi bir partiyle görüşmediklerini söyleyen Ensarioğlu, “Ama bu hiçbir partiyle görüşmeyeceğiz, hiçbir partiye geçmeyeceğiz anlamına gelmez” diye konuştu.
(Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

HAYAT YAZILARI

SONRAKİ HABER

Erdoğan yine yakındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...