22 Haziran 2010 00:00

Ankara’da hareketli gün

DÜN Ankara’da hareketli saatler yaşandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü’nde güvenlik zirvesi toplandı.

Paylaş

DÜN Ankara’da hareketli saatler yaşandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü’nde güvenlik zirvesi toplandı. Bunun ardından ikinci bir zirve çağrısı yapan Gül, CHP, MHP ve BDP başkanlarını ayrı ayrı görüşmek üzere Köşk’e çağırdı.
EK ÖNLEM KARARI
Gül’ün başkanlığında gerçekleştirilen ve sabah saat 10.15’te başlayan güvenlik zirvesi, yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı.
Çanakkale’de düzenlenen İpek Yolu-2010 General/Amiral Semineri’nde bulunan İlker Başbuğ, zirveye katılamadı.
Güvenlik Zirvesi’nde, “Son gelişmeler ışığında kısa ve orta vadeli ilave tedbirler alınması” ile “Basın-yayın organlarının terörle bağlantılı haberlerde halkı bilgilendirirken terör örgütünü farkında olmadan cesaretlendirici duruma düşmemeleri için daha duyarlı davranmaları gerektiği”ne ilişkin kararlar alındığı açıklandı. Güvenlik Zirvesi’ne ilişkin Çankaya Köşkü tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, zirveye katılanlara ilişkin bilgi verilerek, şunlar kaydedildi: “Toplantıda; Sayın Cumhurbaşkanı’mız, son terör olayları hakkında ilgili birimlerden ayrıntılı bilgi almıştır. Teröre karşı yürütülen mücadele kapsamlı şekilde değerlendirilmiş, son gelişmeler ışığında kısa ve orta vadeli ilave tedbirler alınması kararlaştırılmıştır. Bu bağlamda istihbarat ve bölgede görev yapan personelin yapısının gözden geçirilmesi hususunun üzerinde durulmuştur.” Açıklamanın devamında çevre ve ilgili ülkelerle PKK ile mücadele de koordinasyon faaliyetlerinin daha da etkinleştirilmesi kararı alındığına işaret edilerek, “Basın-yayın organlarının terörle bağlantılı haberlerde halkı bilgilendirirken terör örgütünü farkında olmadan cesaretlendirici duruma düşmemeleri için daha duyarlı davranmalarının gereğine dikkat çekilmiştir” denildi.
İKİNCİ ZİRVE
Cumhurbaşkanı Gül, güvenlik zirvesinin ardından gelişmeleri değerlendirmek üzere TBMM’de grubu bulunan üç siyasi partinin genel başkanlarını ayrı ayrı görüşmek üzere Çankaya Köşkü’ne davet etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le görüşen MHP lideri Devlet Bahçeli, “Türkiye uçurumun kenarına sürüklenmektedir, bunun sonu felakettir” dedi.
Gül, ilk olarak MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Bahçeli, Gül’e MHP’nin önerilerini iletti, süreci sert dille eleştirdi. MHP lideri Bahçeli, “Türkiye uçurumun kenarına sürüklenmektedir, bunun sonu felakettir” dedi. Bahçeli, “Kapsamlı bir caydırıcılık siyaseti geliştirilmeli, kararlılıkla uygulanmalıdır” diye konuştu. Gül bugün ayrıca BDP ile de görüştü.
Adıyaman’da bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, Gül’le bugün görüşebileceğini açıkladı.Öte yandan Adıyaman’da bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Köşk’te yapılacak görüşmeyi Güneydoğu temasları nedeniyle katılamayacağını, salı günü konudan bilgileneceğini belirtti. Gazetemizin baskıya girdiği saatlerde MHP Genel Başkanı Bahçeli Köşk’e çıkmıştı. Fakat diğer görüşmeler henüz gerçekleşmemişti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Başbuğ: Gündemimizde OHAL yok

SONRAKİ HABER

BU KANI DURDURUN!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...