23 Haziran 2010 00:00

İstanbul’da patlama: 5 ölü


İSTANBUL Halkalı’da askeri personel taşıyan bir servis otobüsünde patlama meydana geldi. En az 5 kişi yaşamını kaybetti. 15 kişi ise yaralandı. Patlamaya uzaktan kumandalı bir bombanın neden olduğu açıklandı.
Patlama dün sabah saat 07.00 sıralarında, Halkalı’daki askeri lojmanlardan aldığı personeli taşıyan sivil plakalı bir otobüsün geçişi sırasında meydana geldi. TEM yoluna 300 metre mesafede meydana gelen patlama sonucu otobüsün özellikle arka ve orta bölümü ile bagaj bölümünde hasar meydana geldi. Patlamada Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik, Uzman Çavuşlar Çağlar Bölükbaşı ve Uğur Ekiz ile 17 yaşındaki Buse Sarıyağ yaşamını yitirdi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptığı açıklamada, saldırıda parça tesirli ve uzaktan kumandalı bomba kullanıldığını söyledi. Öte yandan Diyarbakır Silvan’da iki jandarma karakoluna açılan ateş nedeniyle 1 asker yaşamını yitirdi. 4’ü asker 8 kişi de yaralandı. (İSTANBUL)

Evrensel'i Takip Et