25 Haziran 2010 00:00

İdama 2 saat kala

ABD’de 1989’da beyaz bir polisi öldürmek gerekçesiyle 1991’de idama mahkum edilen Troy Davis’in infazının yapılmasına iki ...

Paylaş

ABD’de 1989’da beyaz bir polisi öldürmek gerekçesiyle 1991’de idama mahkum edilen Troy Davis’in infazının yapılmasına iki saat kala, görgü tanıkları, iki yıl önce verdikleri ifadelerin doğru olmadığını belirtti. Georgia eyaletindeki Yüksek Mahkeme’deki oturumda, aralarında okuma yazma bilmeyen ve cezaevinde tutulanların da bulunduğu birçok tanık tekrar dinlendi. Tanıklar, Davis’in davasında yalan söylediklerini itiraf ettiler.
Yetkililerin isteği üzerine cinayeti Davis’in işlediğini söylediğini belirten tanıklardan Antwan Williams, “Polis geldiğinde onlara cinayeti işleyeni güçlükle tanıyabileceğimi söyledim. Korkmuştum, sadece oradan gitmek istiyordum” derken, yargıcın “Polise verdiğiniz ifadeyi tekrar okudunuz mu” sorusuna Williams, “Hayır, okuma yazma bilmiyorum” cevabını verdi. Kevin McQueen de, Davis ile cinayetten sonra 1989’da cezaevinde karşılaştığını ve Davis’in itirafını uydurduğunu, bu sayede cezasının hafiflediğini söyledi. Cinayeti görmeyen, ancak cinayetten sonra Davis ile kısa bir konuşma yapan Jeffrey Sapp da, “Etrafımı polisler kuşatmıştı, üzerime tükürüyorlardı. Korkmuştum, ne isterlerse söyleyebileceğimi belirttim. Troy’un bir polisi öldürdüğünü söylediler. Ne isterlerse yapmak zorundaydım” dedi.
Uluslararası Af Örgütü, davayla ilgili tanıklıkların kuşkulu olduğunu daha önce kamuoyuna duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Tren, raylardan geçen gençlere çarptı

SONRAKİ HABER

Filistinli ailelere tahliye tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa