26 Haziran 2010 00:00

Bu nasıl azalma?

HÜKÜMET yetkilileri ‘işsizlik azılıyor’ diye dursun, yaz ayları için alınacak birkaç on kişilik kadro için birlerce işşiz başvuru yapıyor.

Paylaş

HÜKÜMET yetkilileri ‘işsizlik azılıyor’ diye dursun, yaz ayları için alınacak birkaç on kişilik kadro için birlerce işşiz başvuru yapıyor. Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’nün 6 ay süreyle çeşitli birimlerde çalıştıracağı 80 mevsimlik işçi kadrosuna girebilmek için 5 bin 288 kişi başvurdu. Yapılan kura çekimi sonucunda isimleri belirlenen 240 kişi, önümüzdeki günlerde stadyumda yapılacak mülakat sınavına girecek.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’nün 6 ay süreyle çalıştıracağı 11 arazöz şoförü, 10 iş makinesi operatörü, 26 ilk müdahale ekibi ile 33 gözetleme kulesi işçisi olmak üzere toplam 80 kişi için İş Kurumu’na 5 bin 288 kişi başvurdu.
Başvuru sayısının fazla olması nedeniyle Orman Bölge Müdürlüğü yemekhanesinde adaylara noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Kura çekiminde 240 kişinin isimleri belindi. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri belirlenen 240 kişinin önümüzdeki günlerde Kütahya Dumlupınar Stadyumu’nda mülakat sınavına katılacaklarını, adaylara sözel soruların yanısıra araç kullanımı ve koşu yaptıracaklarını belirtti.
SPOR SALONU YETMEDİ
Burdur’da 6 aylık bir iş için başvuran işsizler, spor salonuna sığmadı. Burdur Orman İşletme Müdürlüğü’nde çalıştırılacak 54 geçici işçi alımı için Burdur Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ön kura çekilişine 1139 kişi katılınca, 750 kişi kapasiteli spor salonu yetersiz kaldı.
Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı ve Sınav Komisyonu Başkanı Mehmet Bahar, Burdur Orman İşletme Müdürlüğü’ne, yılda 5 ay 29 gün olarak istihdam edilmek ve genel sağlık sigortaları da 12 ay olarak ödenmek üzere 4 dozer ve 6 greyder operatörü, 13 beden işçisiyle 31 arozöz şoförü alınacağını söyledi.
MÜLAKATA SINIRLI ÇAĞRI!
Alınacak personel sayısının 3 katı kadar kişinin mülakata alınmak üzere çağrılacağını söyleyen Bahar, başvuruların çok fazla olması üzerine kura yöntemine başvurulduğunu belirtti.
Bahar, 13 beden işçiliği için 517, 31 arozöz şoförlüğü için 611 kişinin başvurduğunu; bazı müracaat sahiplerinin çocukları ve eşleriyle birlikte salona geldiğini söyleyerek, kura çekiminin noter huzurunda yapıldığını kaydetti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Teker teker öldüğümüz için görmüyorlar’

SONRAKİ HABER

‘İnsan ihaleyle çalıştırılmaz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...