27 Haziran 2010 00:00

Cumartesi Anneleri kayıpların peşinde

CUMARTESİ Anneleri kayıpların akıbetinin açıklanması ve kaybedenlerin yargı önüne çıkarılması için 274. haftada yine Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi.

Paylaş

CUMARTESİ Anneleri kayıpların akıbetinin açıklanması ve kaybedenlerin yargı önüne çıkarılması için 274. haftada yine Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi.
“Failler belli kayıplar nerede” pankartı, kayıpların fotoğrafları ve karanfillerle bir araya gelenler adına ilk konuşmayı Hasan Ocak’ın ağabeyi Hüseyin Ocak yaptı. Ocak Ankara’ya yaptıkları adalete yürüyüşünün ardından Meclis’e sundukları taleplerin yerine getirilmesini istedi. Ocak devam eden Mehmet Ağar, Cemal Temizöz ve Ergenekon davalarında mağdurların müdahillik taleplerinin reddedilmesinin siyasi bir karar olduğunu belirterek, bu engelin kaldırılması gerektiğin bildirdi.
Ocak’ın ardından gözaltında kaybedilen Rıdvan Karakoç’un kardeşi Hasan Karakoç, 3 yıl 9 ay Kızıltepe Cezaevi’nde kalan Kemal Birlik’i cezasını tamamladıktan sonra tahliyesinde karşılamak üzere Bitlis’in Mutki ilçesinden Kızıltepe’ye gelen baba Mutki Nüfus Müdürü Abdulbaki Birlik, oğlu Tapu Müdürü Zübeyir Birlik, dayıları Zeki Alabalık ve cezaevinden çıkan Kemal Birlik’ten 29 Mayıs 1995 yılından bu yana haber alınamadığını söyledi. Karakoç, “Devlet memuru olan baba 2 oğlu ve dayı için yapılan tüm başvurular ve aramalar sonuçsuz kaldı. Herkes bu işi devletin ölüm timlerinin yaptığını biliyor” dedi.
Karakoç, dönemin Kızıltepe Tabur Komutanı aynı zamanda Ergenekon sanığı olan Hasan Atilla Uğur başta olmak üzere dönemin OHAL Valisi Ünal Erkan, dönemin Başbakanı Tansu Çiller, dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener ve dönemin Emniyet Müdürü Mehmet Ağar’ın Birlik ailesinin yok edilmesinden sorumlu olduğunu söyledi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Buca-Koop Mahallesi ayakta

SONRAKİ HABER

Formasyonda 2.50 mağduriyeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...