27 Haziran 2010 00:00

Buca-Koop Mahallesi ayakta

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün yeni uygulaması Buca-Koop halkının tepkilerine neden oluyor.

Paylaş

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün yeni uygulaması Buca-Koop halkının tepkilerine neden oluyor.
Yeni uygulamaya göre 514 Bostanlı-Tınaztepe, 515 EÜ Kampüsü Bornova-Tınaztepe, 671 Narlıdere EÜ Tınaztepe ve 352 Gaziemir-Buca hatlarında çalışan otobüsler artık Buca-Koop Mahallesi’ne girmeyecek. Tınaztepe kampüsüne kadar gelecek olan otobüslerden inen yolcular Tınaztepe kampüsündeki hareket noktasından kalkacak olan ring uygulamasıyla evlerine gelebilecek. Gidiş güzergahı da yine aynı şekilde yapılacak. Ayrıca yeni çalışma programı ile birlikte 270 numaralı İnciraltı-Buca-Koop ve 670 Tınaztepe-Narlıdere hatları iptal edilecek.
ESHOT RİNG DİYOR
ESHOT Genel Müdürlüğü bu uygulamaya gerekçe olarak yaz döneminde öğrencilerin olmaması ve otobüslerin maliyetlerinin yapılan kilometre sonucu artmasını gösteriyor. Maliyeti düşürmekle birlikte yoğun trafiği hafifletmek için de bu uygulamaya geçtiklerini söylüyorlar.
Yeni düzenleme başladığında değişiklikten habersiz olan mahalle halkı gece 23.00’ten sonra ring uygulaması da olmadığı için uzunca bir mesafe yürümek zorunda kaldı. Bunun üzerine bir araya gelen mahalle sakinleri Buca-Koop Muhtarlığı’na giderek Muhtar Hakan Dönertaş’tan bilgi almak istedi. Muhtarın konunun ESHOT’la ilgili olduğunu söylemesi üzerine mahalle halkı neler yapabileceklerine ilişkin muhtarla birlikte toplantı yaptı.
‘İPTAL ETTİRECEĞİZ BAŞKA YOLU YOK’
Buca-Koop Mahalle Muhtarı Hakan Dönertaş, uygulamayı eleştirerek mahalle sakinlerini bilgilendirdi. Kahvehaneye gelmeden önce ESHOT Müdürlüğüne gittiğini aktaran Dönertaş şöyle dedi: “Onlara şunu söyledim; ‘Burası neresi? Kamp alanı mı, mağduriyet bölgesi mi? Buradakiler kim? Buradakiler öğrenci, yaşlı, genç, çalışan. Böyle uygulama olmaz. 37 bin nüfusu olan bir mahalleye bunu yapamazsınız’ dedim. Bu uygulamanın süreceğini yapacak bir şey olmadığını söylüyorlar. Onların olmayabilir ama bizim var hemen imza metinlerimizi topluyoruz, duyurularımızı asıyoruz bu uygulamayı iptal ettirmek için var gücümüzle çalışıyoruz”.
BUGÜN YÜRÜYÜŞ VAR
Toplantının ardından mahalle halkı hiç vakit kaybetmeden imza metinleri hazırladı ve elden ele dolaştırarak imza toplamaya başladı. Bugün de tüm mahalle halkının katılımıyla toplanan imzalarla uygulamanın iptali için Buca-Koop Meydanı’nda yürüyüşün ardından basın açıklaması yapılacak. (İzmir/EVRENSEL)
Suat Eroğlu
ÖNCEKİ HABER

LYS’de 5. oturum yapıldı

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri kayıpların peşinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...