29 Haziran 2010 00:00

TECAVÜZ PROTESTO EDİLDİ

İSTANBUL Bağcılar’da 17 haziran akşamı Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyesi K.S’nin kaçırılarak cinsel şiddete maruz bırakılması protesto edildi.

Paylaş

İSTANBUL Bağcılar’da 17 haziran akşamı Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyesi K.S’nin kaçırılarak cinsel şiddete maruz bırakılması protesto edildi.
İstanbul Kadın Platformu üyeleri dün olayın yaşandığı yer olan Bağcılar Tramvay Durağı’ndan Bağcılar Meydanı’na yürümek isteyince polisler tarafından engellendi. Polisin yürüyüşü engellemesi üzerine platform üyeleri oturma eylemi eylemi yaptıktan sonra basın açıklaması yaptılar. Kadınlar oturma eylemi sırasında sık sık “Tecavüzcü polisler yargılansın”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Jin jiyan azadi” sloganları attılar
İstanbul Kadın Platformu adına basın metnini okuyan Alev Aslan kadınlar olarak taciz ve tecavüz karşısında sessiz kalmayacaklarını göstermek için toplandıklarını vurgulayarak, “Türkiye’de örgütlü muhalif kadınların taciz ve tecavüze maruz bırakılmasının aynı zamanda bir devlet politikası olduğunu söylemek için toplandık. Yaşadığımız ülkede cinsel işkencenin sistematik bir yıldırma politikası, savaş stratejisi, çeşitli alanlarda mücadele veren kadınları hedef alan bir bastırma ve cezalandırma aracı olması nedeniyle toplandık” dedi.
Savaşın olabildiğince tırmandırıldığı operasyonların arttığı savaş çığırtkanlarının kan istediği bir süreçte kadınlara yönelik şiddetin ,tecavüzlerin artmasının tesadüf olmadığını belirten Aslan “Kürtlere yönelik operasyonların ve şiddetin arttığı bir dönemde yaşanan bu tecavüzün zamanlaması gösteriyor ki birileri bugüne kadar yaşanan devlet kaynaklı cinsel şiddet vakalarında sorumluların açığa çıkarılıp yargılanmamasına güvenerek tutuklamalarla çok çeşitli baskı yöntemleriyle seslerini bastıramadığı Kürt kadınları cinsel taciz ve tecavüz yöntemiyle susturmaya karar verdi” dedi.
Kadınlar olarak taciz ve tecavüzler karşısında susmayacaklarını vurgulayan Aslan “Buradan herkese sesleniyoruz. Arkadaşımız yalnız değildir. Onun davası hepimizin davası. Örgütlü, muhalif Kürt kadınlarını baskı ve şiddetle susturamazsınız. Taciz ve tecavüzlerin peşini bırakmayacağız’’ diye konuştu.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Gazi Karakolu’nda ‘Para verelim, bilgi ver’ teklifi iddiası

SONRAKİ HABER

Dünya Kadın Yürüyüşü İstanbul buluşması başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...