30 Haziran 2010 00:00

Kirasını ödeyemeyen 5 çocuklu aile sokağa atıldı

KİRALARINI ödeyemeyen Açıkayaz ailesi, 5 çocuğu ile beraber sokağa atıldı. İki gündür sokakta yaşayan Açıkayaz ailesi, çaresiz bir şekilde yetkililerden yardım bekliyor.

Paylaş

KİRALARINI ödeyemeyen Açıkayaz ailesi, 5 çocuğu ile beraber sokağa atıldı. İki gündür sokakta yaşayan Açıkayaz ailesi, çaresiz bir şekilde yetkililerden yardım bekliyor.
Adana’nın Merkez Seyhan İlçesi Gülbahçesi Mahallesi’nde oturan Açıkayaz ailesi kira parasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından sokağa atıldı. Ramazan Açıkayaz eşi Şefika Açıkayaz, ekonomik sıkıntılar nedeniyle 12 yıl önce Van’nın Özalp ilçesinden Adana’nın Seyhan İlçesi Gülbahçesi Mahallesi’ne taşınmış. Bedirhan, Berivan, Berfin, Sabah, Mahsum adlı 5 çocukları olan Açıkayaz ailesinin, çocuklarından Bedirhan ise engelli. Ramazan Açıkayaz’ın da durumu oğlundan farklı değil. 2008 yılında geçirdiği trafik kazası nedeniyle sol ayağı ve kolu sakat kalıyor. Kazadan sonra koltuk değnekleriyle ayakta durabilen Ramazan Açıkayaz’ın, yapabileceği hiçbir iş yok. 4 ay önce çalışamadığı için valiliğe gidip yardım istediğini söyleyen Razaman Açıkayaz, valiliğin kendisini kaymakamlığa gönderdiğini söyledi. Kaymakamlığın, “İlgileniriz” dediğini, fakat daha sonra hiç şey yapmadığını belirten Açıkayaz, bir hafta önce tekrar kaymakamlığa gittiğini, kaymakamlığın kendisine sadece 50 TL verip geri gönderdiğini anlatıyor.
2 gün önce kira parasını ödeyemediği için sokağa atılan Açıkayaz ailesi, Gülbahçesi Mahallesi Muhtarlığı’nın yanında bulunan boş alanda kalıyor. Sokağa atıldıktan sonra Dağlıoğlu Polis Karakolu’na giden Açıkayaz, karakoldaki yetkililerin, “Biz bir şey yapamayız” diyerek, kendisi adına dilekçe yazıp, Kaymakamlığa gönderdiğini ifade etti. Yine Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na gittiğini kaydeden Açıkayaz, “Burada müdürle görüşmek istedim. Kapının önüne gittim. Bana; “İşim var, personel sizinle ilgilenir’ diyerek kapıyı yüzüme kapattı. Ben de kimse ile görüşmeden geri geldim” diye konuştu.
2 gündür sokakta yaşamak zorunda kalan Açıkayaz, ailesi çaresiz bir şekilde yetkililerden yardım bekliyor. (Adana/DİHA)
Safiye Alağaş
ÖNCEKİ HABER

DSİ Genel Müdürü’nden ‘Garcia’ya mektup’ anketi

SONRAKİ HABER

Pendik Devlet Hastanesi’nde rüşvet iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa