02 Temmuz 2010 00:00

Kılıçdaroğlu’ndan türban
‘açılımı’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde türban problemini çözeceklerini açıkladı.

Paylaş

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde türban problemini çözeceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Türbanı da terörü de biz çözeceğiz” dedi.
Radikal gazetesinin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Kürt sorunu, türban sorunu ve ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. “Türban sorununu da terör sorununu da biz çözeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, işçilerle işverenler arasındaki kutuplaşmanın artık sonlandığını iddia etti.
‘TÜRBANI ÇÖZECEĞİZ’ DEDİ
Üniversitelere türbanla giriş yasağına dair soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, iktidarları döneminde türbanlı kızların üniversiteye girip giremeyeceğinin sorulması üzerine, “Toplumsal desteği sağlayacağız. Herkesin okumasına olanak sağlayacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Biz bu sorunu çözeceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu, “Nasıl çözeceksiniz” sorusunu ise “Onu bize bıraksınlar” diye yanıtladı.
‘‘89 RAPORU’NUN ARKASINDAYIZ’
CHP lideri, Kürt sorunu konusunda da “‘89 raporunun her satırını savunuyoruz. Sorunu, aklı ve mantığı öne koyarak toplumsal destek sağlayarak çözmeye hazırız” dedi. Kılıçdaroğlu, “Terörü de biz çözeceğiz” dedi ama sorunun özüne dair somut çözüm önerilerini açıklamadı.
İŞÇİ-PATRON KUTUPLAŞMASI BİTMİŞ!
Avrupa’daki ‘yeni sol’ anlayışını izleyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, işçilerin ve işverenlerin artık farklı kutuplar olmadığını iddia ederek, “Artık özel sektörü reddeden anlayış yok. Sosyal piyasa ekonomisi diyoruz. İşçi ve işveren artık karşıt kutuplar değil” ifadesini kullandı.
GEDİKTEPE AÇIKLAMASI
Kılıçdaroğlu, Gediktepe’ye gidip gitmeyeceğine dair tartışmayla ilgili olarak ise henüz askeriyeden bir cevap gelmediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, Gediktepe’de çömelme meselesi ve kask, çelik yelek giymeyle ilgili, “Kask, çelik yelek giymeyi normal karşılamak lazım. O fotoğrafta Sayın Başbakan’ın gözlerine bakacaksınız, oradaki korkuyu, endişeyi göreceksiniz. O fotoğrafın temel özelliği odur. Sayın Başbakan’ın eğilmesi ya da siperde yatması değil. Siz kendi toprağınızdasınız, kendi ülkenizdesiniz ve güven içinde değilsiniz; korkuyorsunuz, sorun burada zaten” yorumunu yaptı.
REFERANDUMA ŞARTLI DESTEK
Anayasa Mahkemesi’nin Anayasa değişikliğiyle ilgili iptal başvurusunu görüşeceği 5 Temmuz’dan sonrası içinse “Kuşkusuz karar tartışılacak ama bu tartışmalar o çevrelerin dışına çıkarsa, iktidar-muhalefet tartışmasına dönerse kısırlaşır” diyen Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi yüksek yargı ile ilgili maddeleri iptal edip kalan maddeler için ‘referandum’ derse, buna destek vereceklerini söyledi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

DURUM

SONRAKİ HABER

Özalp’ta bir köylü daha öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...