04 Temmuz 2010 00:00

Madımak utanç müzesi olsun!

İzmir’de Konak eski Sümerbank önünde toplanan yüzlerce kişi, katliamı kınayarak Madımak Oteli’nin müze yapılmasını istedi. Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir bileşenleri öncülüğünde gerçekleşen anma etkinliğine, EMEP, BDP, SDP, ÖDP, EDP, TKP, Halkevleri ve KESK üyeleri katıldı.

Paylaş

İzmir’de Konak eski Sümerbank önünde toplanan yüzlerce kişi, katliamı kınayarak Madımak Oteli’nin müze yapılmasını istedi. Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir bileşenleri öncülüğünde gerçekleşen anma etkinliğine, EMEP, BDP, SDP, ÖDP, EDP, TKP, Halkevleri ve KESK üyeleri katıldı. “Onurlu ve başı dik yolumuzda yürüyoruz”, “Devlet katliamların hesabını vermeden açılım olmaz”, “Her yer Madımak, her yer yangın yeri. Unutmadık” yazılı pankartlar taşıyan kitle, “Faşizmin yangını, eşit ve özgür bir ülkede söner”, “Madımak müze olmalı” ve “Zorunlu din dersleri kaldırılsın” yazılı dövizler taşıdı. Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir bileşenleri adına açıklamayı okuyan Engin Gündük, “İnsanlarımızı yakan ateş içimizdedir hâlâ. Fakat Madımak bizim için yalnız acılarımız değil sorulacak hesabımızdır. İnançlarımızla, düşüncelerimizle, hesap soran öfkemizle 2 Temmuz’da yine Sivas’taydık” dedi. Madımak Oteli’nin müze yapılmamasına tepki gösteren Gündük, Madımak Oteli’nin tartışmasız bir utanç müzesi olması gerektiğini dile getirdi.
ATEŞ HALA İÇİMİZDE
Alevi Kültür Dernekleri Buca Şubesi 2 Temmuz'u anmak için Buca Gölet'de bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve Yönetim Kurulu da katılım gösterdi. Açılış konuşmasını yapan Tatı, ' Bu kötü olay üzerinden 17 yıl geçti. 17 yıl önce yanan ateş hala sönmüş değildir. Biz Sivas'ı unutmadık unutturmayacağız' dedi. Tatı'nın ardından Alevi Kültür Dernekleri İzmir Şube Yönetim Kurulu üyesi Engin Gündük de bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Cevdet Bağaca'nın konseriyle etkinlik sona erdi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu eleştirildi

SONRAKİ HABER

Katliam her yerde lanetlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...