05 Temmuz 2010 00:00

TÜMTİS şube kongresi yapıldı

TÜMTİS Adana Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Paylaş

TÜMTİS Adana Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongreye konuk olarak Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları, Eğitim Sen, Adana Tabip Odası, DİSK ve EMEP yöneticileri de katıldı.
Kongrede söz alan mevcut Şube Başkanı Halil Çekin, emek mücadelesinin son dönemde hareketlendiğini söyledi. TEKEL işçileriyle başlayan, Çemen Tekstil, belediye, TARİŞ ve Diyarbakır tuğla işçilerinin mücadelesiyle devam eden süreçte işçi sınıfının kendini gösterdiğini dile getiren Çekin, UPS işçilerinin direnişiyle bu sürecin devam ettiğini aktardı. Hükümetin örgütlü güçler üzerindeki baskılarına rağmen verilen istikrarlı mücadele ile kazanımların olduğuna dikkat çeken Çekin, hükümetin bu baskısının sermayeyi de harekete geçirdiğini belirtti. Bu baskılara karşı işçi sınıfının birlikte ve kararlı bir mücadele yürütmesi gerektiğini ifade eden Çekin, zaferinin ancak böyle gerçekleşebileceğini vurguladı. Son dönemde yaşanan çatışmalı ortama da değinen Çekin, Kürt sorunun barışçıl ve demokratik yöntemler ile çözülmesi gerektiğini söyledi.
SENDİKAL BÜROKRASİ EN BÜYÜK ENGEL
Kongrede konuşan Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı da ülkedeki çatışmalı ortam, anayasa tartışmaları ve kriz konularına değindi. Bu ülkede yaşayan halkların birbirine düşman edilmeye çalışıldığını ifade eden Aracı, bu tutumun işçi sınıfının önündeki en büyük engellerden biri olduğunu söyledi.
Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa ise son dönemde emek hareketindeki yükselişe dikkat çekerek bu süreçte sendikal bürokrasinin işçi sınıfının önüne engeller koyduğunu dile getirdi. 26 Mayıs eyleminde bazı sendikaların sendikal bürokrasi nedeniyle geri adım attığını söyleyen Boğa, sendikal bürokrasinin işçi sınıfının sendikalarda daha fazla etkin olmasıyla aşılabileceğini belirtti. Kongrede mevcut başkan Halil Çekin ve Fazıl Ögül’ün başkan adayı olduğu iki liste yarıştı. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

1.5 MiLYAR LiRA İÇ BORÇ ÖDENECEK

SONRAKİ HABER

Türk-İş’ten uzaklaştırılan TEKEL işçileri bekleyişte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...