08 Temmuz 2010 00:00

Bakanlık ve AKP’li belediye anlaşamıyor olan Durucak halkına oluyor!

MUŞ’un Korkut ilçesine bağlı Durucak köyünde 2007’de yaşanan heyelandan dolayı evleri zarar gören 11 aile için Bayındırlık ...

Paylaş

MUŞ’un Korkut ilçesine bağlı Durucak köyünde 2007’de yaşanan heyelandan dolayı evleri zarar gören 11 aile için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın tahsis ettiği yerlere, AKP’li belediye tarafından ‘ruhsatsızdır’ denilerek ev yapım izni verilmiyor. Aileler risk altında olan evlerinde yaşamaya zorlanıyor.
Durucak köyünde meydana gelen heyelandan dolayı birçok ev göçük altında kalırken, birçok ev de kullanılamaz hale geldi. Mağdur olan ailelere bakanlık tarafından Zafer Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde hazineye ait arazi tahsis edildi. Tahsisi Bayındırlık Bakanlığı’na ait olan arazinin takası için AKP’li Muş Belediyesi, bakanlığa müracaat etti. Ancak bakanlık tahsis edilen yerin belediyeye verilmeyeceğini ve afetzedeler için tahsis edildiğini bildirdi. Belediye tekrar bakanlığa müracaat ederek tahsis edilen araziyi satın almak istediğini iletince, bakanlığın yeniden araziyi satmayacağını ve afetzedelerin yerleşimi için ayrıldığını belirttiği kaydedildi. En son belediye ile yaptığı yazışmada afetzedeler için ayrılan yere inşaat ruhsatı verilmesini talep eden bakanlığa, belediye bu sefer karşı çıkarak, söz konusu arsanın ruhsatsız olduğunu ve afetzedelere yerleşim izni vermeyeceklerini söyledi. Belediye ve bakanlık arasında yaşanan ruhsat ve takas krizi sürerken köylüler hâlâ her an yıkılma tehlikesiyle yüz yüze olan evlerde yaşıyor. “Ölümle burun burun buruna yaşıyoruz” diyen köylüler, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini bekliyorlar. (MUŞ)


ÖNCEKİ HABER

HPG’lilerin cenazeleri ailelerine verilmedi

SONRAKİ HABER

Tiyakslılar köylerini yeniden kuruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...