08 Temmuz 2010 00:00

HPG’lilerin cenazeleri ailelerine verilmedi

SİİRT’in Pervari ilçesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren 10 HPG’liden 8’i, 15 günlük yasal süre dolmadan dün savcılık kararıyla cenaze namazlarının kılınmasına bile izin verilmeden Siirt’te toprağa verildi.

Paylaş

SİİRT’in Pervari ilçesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren 10 HPG’liden 8’i, 15 günlük yasal süre dolmadan dün savcılık kararıyla cenaze namazlarının kılınmasına bile izin verilmeden Siirt’te toprağa verildi. Cenazeleri almak için Şırnak ve Van’dan gelen aileler, cenazeleri alamadan memleketlerine geri dönerken, İran’dan gelen HPG’li Afşar Reşadedüz’ün ailesi de dün Siirt’e geldi. Cenazeyi almak için savcılığa başvuran aile de cenazeyi alamadı. HPG’li Mahsum Gabar’ın ailesi de cenazeyi almak için Siirt’e geldi. Kadın Doğum Hastanesi önünde acılan çadır da dün öğle saatlerinde kaldırıldı. Aynı çatışmada yaşamını yitiren HPG’lilerden Gurbet Gökalp için Cizre’de kurulan taziye çadırını binlerce kişi ziyaret etti. Cizre’de cenazelerin ailelere verilemesini protesto eden binlerce kişiye polisin müdahalesi sonucu başlayan çatışmalar ise gün boyu sürdü.
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Tütenli köyü kırsalında çıkan çatışmada yaşamını yitiren Batman doğumlu HPG’li Serdar Tekin’in cenazesi ise Batman’da toprağa verildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

BDP, Başbuğ’un sözlerini Meclis’e taşıdı

SONRAKİ HABER

Bakanlık ve AKP’li belediye anlaşamıyor olan Durucak halkına oluyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...