12 Mart 2011 09:36

4-c cinayetleri sürüyor

TEKEL’in özelleştirilmesinin ardından 4-c statüsünde Salihli Adliyesine gönderilen Alim Apaydın’ın intiharı ile ilgili BES İzmir Şubesi tarafından bir basın açıklaması yapıldı.İntihar eden TEKEL işçisi sayısı Apaydınla birlikte 13’e yükselirken, basın açıklamasında bu intiharların 4-c cinayetleri olduğu

4-c cinayetleri sürüyor
Paylaş

TEKEL’in özelleştirilmesinin ardından 4-c statüsünde Salihli Adliyesine gönderilen Alim Apaydın’ın intiharı ile ilgili BES İzmir Şubesi tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

İntihar eden TEKEL işçisi sayısı Apaydınla birlikte 13’e yükselirken, basın açıklamasında bu intiharların 4-c cinayetleri olduğu belirtildi. İzmir Adliyesi Sosyal tesisler önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, Apaydın’ın da geçim zorluğu sebebiyle intihar ettiğini açıkladı. Kamu emekçilerinin çalışma alanlarındaki sorunlarına değinen Sağlam, yemekhane kuyrukları sebebiyle dinlenme haklarının çalındığını, bu durumun biran önce düzeltilmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca yollukların zamanında ödenmediğini ve 4-c çalışanlarının aile yardımı alamadığını dile getiren Sağlam bu sorunların biran önce çözülmesi gerektiğini ve tüm kamu çalışanlarını bu mücadelenin bir parçası olması gerektiğini dile getirdi.

DİSK ve Birleşik Metal-İş Sendikası ve DİSK adına söz alan Ali Çeltek de hükümet yandaşı sendikacılığa son verilmesi gerektiğini ve işçi konfederasyonu adına kamu emekçilerinin mücadelelerine destek olacaklarını belirtti. Eyleme 4-c kapsamında çalışan adliye emekçileri de katıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sessiz kalmayacaklar!

SONRAKİ HABER

AKP’nin kadınlara ‘armağanı’ Üzmez’in tahliyesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...