10 Temmuz 2010 00:00

ROMANLARI GÖREN YOK

KOCAELİ’nin Tavşantepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi ile daha önce evlerinden olan Roman vatandaşların kendi çabalarıyla yaptıkları evleri yandı.

Paylaş

KOCAELİ’nin Tavşantepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi ile daha önce evlerinden olan Roman vatandaşların kendi çabalarıyla yaptıkları evleri yandı. Buzdolabının yanmasıyla başlayan yangın rüzgarın etkisi ve itfaiyenin geç kalmasıyla 4 eve yayıldı.
İTFAİYE GEÇ KALDI
Açlık, sefalet, işsizlik, eğitimsizlik ile savaştıklarını söyleyen evleri yanan Romanlar, tüm eşyalarının, mal varlıklarının yandığını belirtti. Romanlar, pazar günü olan yangının ardından hiçbir yerden yardım alamadıkları, komşuların getirdikleri çadırda yaşadıklarını, yemeklerini dahi komşularının yapıp getirdiğini söylediler.
Yangının ilk kendi evinde başladığını söyleyen Münevver Alakuş, “Rüzgarla birlikte komşuların evine yayıldı. İtfaiye geç geldi. Erken gelselerdi diğerlerine sıçramadan kurtarabilirlerdi” dedi. Belediyeye başvurduklarını fakat kaç gündür hiç kimsenin gelmediğini söyleyen Alakuş “ Salı günü fakirlik fonundan gelip yazı yazdılar sadece. Bundan 3-4 yıl önce evlerimizi yıktılar. O zaman bize söz vermişlerdi size ev vereceğiz diye ama sadece 2-3 milyar verdiler. Biz barakada kaldık. Daha sonra kendi zor imkanlarımızla bu evi yaptık o da yandı” dedi.
SADECE SEÇİM ZAMANLARINDA GELİYORLAR
Evi yanan bir diğer Roman ise yetkililerin sadece seçim zamanlarında geldiklerini belirtti.
Eşi felç olan ve yangın başladığı sırada eşine ilaç veren Mürvet Ötüm ise “Eşime ilaç veriyordum. Televizyonun tüpü patlamış. Sese geldim, bir baktım yangın var. Kocamı kollarından sürükleyerek dışarıya çıkardım. İlaçlarımız, birikimimiz, yeşil kartımız her şeyimiz yandı” dedi.
YA KIŞ GELİNCE
7. sınıfa giden Doğan Ötüm ise bilgisayarının ve okul eşyalarının yandığını belirterek “Ben okumak istiyorum, ailemi kurtarmak istiyorum ve sıcak bir yuva istiyorum bize yardım etsinler” dedi. Yetkililerden bir an önce yardım bekleyen vatandaşlar, büyüklerin çadırda yine bir şekilde kaldıklarını ama çocukların ser sefil olduğunu belirttiler. Şu an yaz ayında olduklarını kışın ne yapacaklarını bilmediklerini belirten vatandaşlar belediyeden acilen yardım beklediklerini söylediler. (Kocaeli/EVRENSEL)
Özge Ayaz
ÖNCEKİ HABER

Mücadele ettiler kazandılar

SONRAKİ HABER

Mahallenin tek parkına cami

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...