10 Temmuz 2010 00:00

Mücadele ettiler kazandılar

KURULUMLARI ciddi şekilde artan baz istasyonlarına karşı mücadele edenler kazanmaya devam ediyorlar.

Paylaş

KURULUMLARI ciddi şekilde artan baz istasyonlarına karşı mücadele edenler kazanmaya devam ediyorlar. Antalya 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada mahalleliler lehine karar verildi. Bilirkişi raporunun da incelendiği davada mahalle aralarına kurulan baz istasyonlarının özellikle çocukların sağlığını etkilediği belirtildi. Davanın karar kısmında şunlar belirtildi: “Öğretmenevleri Mahallesi 933 sokak, numara:20 Kayhan Apartmanı çatısında bulunan davalı Vodafone Telekomünikasyon AŞ tarafından konulmuş, Bilirkişi Mustafa Çelik’in raporunda belirttiği 4 adet yönlü 6 metre demir pol direk üzerine monteli B3294 ID nolu GSM baz istasyonunun sökülerek kaldırılmasına karar verildi.”
Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Öğretmenevleri Mahallesi’nde geçen sene kuruluna baz istasyonları mahalle halkı ve Antalya kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Öğretmenevleri Mahallesi’nde cami tepesine, okul yanına, çocuk parkı yakınına ve piknik alanına kurulan baz istasyonları ile ilgili mahalle sakinleri açtıkları davaların ilkini kazanmış oldular.
Karara çok sevinen mahalle sakinleri çocuklarının sağlığı için mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini belirttiler. Davanın bir örnek olduğunu söyleyen mahalleliler baz istasyonlarına karşı mücadele edilmesini, sonuçta kendileri gibi kazanabileceklerini aktardılar. (Antalya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kars Öyküleri boykota katılsın!

SONRAKİ HABER

ROMANLARI GÖREN YOK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...