11 Temmuz 2010 00:00

Rimaks Tekstil’le ilgili TEKSİF’e yanıt

TÜM Tekstil-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Erdoğan, Rimaks Tekstil’in örgütlenmesiyle ilgili TEKSİF’in iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti

Paylaş

TÜM Tekstil-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Erdoğan, Rimaks Tekstil’in örgütlenmesiyle ilgili TEKSİF’in iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
Erdoğan dün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Sendikamız Bartın’da kurulu Rimaks Tekstil işyerinde 2006 yılından beri faaliyetlerini sürdürmektedir. Faaliyetlerimizin devam ettiği bir süreçte ve üyelerimizle görüşmelerimizin üzerine sendikal centilmeliğe hiç yakışmayacak bir şekilde ve zamanlamada bölgeye gelerek işçilerin kafasını karıştırarak örgütlülüğünü kırmışlar ve işverenin ekmeğine yağ sürmüşlerdir. TEKSİF Örgütlenme Uzmanı Asalettin Aslanoğlu sendikamızın ’Ben buradan ekmek yiyorum’ diyerek işverenin aidatları ile geçindiğimizi söyleyerek çok çirkin bir iftirada bulunmaktadır. Halbuki sendikamız henüz toplu iş sözleşmesi dahi imzalamamış ve aidat da kesmemektedir. Tüm Tekstil-İş Sendikası olarak işçinin alın teri ve emeği bizim için namusumuz kadar kutsaldır. Türkiye sendikal hareketi kimlerin ‘sarı sendika’ olduğunu, kimlerin işçi dostu olduğunu, kimlerin sermaye ile kol kola gezdiğini, kimlerin de işçi sınıfı için mücadele ettiğini kamuoyu ve işçiler çok iyi bilmektedir.”
Erdoğan açıklamasını şöyle bitirdi, “Başta Rimaks Tekstil işvereni olmak üzere sektörümüzdeki tüm işverenlere de buradan duruşumuzu belirtmek istiyoruz; Biz bir emek örgütüyüz, biz işçilerin sendikasıyız, mücadelemiz emeğin kazanması içindir. Kimse bize bu duruşumuzun dışında hiçbir yakıştırmada bulunmasın. Duruşumuzla ilgili kararı emekçiler verecektir. Kirli ilişkilerle sendikacılık yapmadık, bundan sonra da asla yapmayacağız.” (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Operasyonlar durdurulsun

SONRAKİ HABER

ARA SIRA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...