11 Temmuz 2010 00:00

Vedat Aydın mezarı başında anıldı

DİYARBAKIR’da 1991’de kendilerini polis olarak tanıtan silahlı ve telsizli kişilerce evinden alındıktan sonra, Elazığ’ın Maden ilçesinde bir köprü altında öldürülmüş halde bulunan kapatılan Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın cinayetinin üzerinden 19 yıl geçti

Paylaş

DİYARBAKIR’da 1991’de kendilerini polis olarak tanıtan silahlı ve telsizli kişilerce evinden alındıktan sonra, Elazığ’ın Maden ilçesinde bir köprü altında öldürülmüş halde bulunan kapatılan Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın cinayetinin üzerinden 19 yıl geçti. Her yıl düzenlenen törenlerle anılan Aydın, dün de 19. ölüm yıldönümü nedeniyle ailesi, sevenleri ve arkadaşları tarafından mezarı başında anıldı.
Mardinkapı Mezarlığı’nda bulunan Aydın’ın mezarını eşi Şükran Aydın, kardeşi Veysi Aydın, BDP Diyarbakır İl Başkanı Nijad Yaruk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yehişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Kayapınar Başkanvekili Mahmut Dağ, MEYADER Başkanı Ali Özgen, Mehmet Sincar’ın eşi Cihan Sincar, İHD yöneticileri BDP il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi ziyaret etti.
(DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

ABAKÜS

SONRAKİ HABER

İran’a protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...