13 Temmuz 2010 00:00

Yargıtay ve YARSAV’dan Anayasa Mahkemesi’ne tepki

ANAYASA Mahkemesi’nin anayasa paketine ilişkin verdiği karar tartışılmaya devam ederken Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’den ve YARSAV’dan da karara tepki geldi.

Paylaş

ANAYASA Mahkemesi’nin anayasa paketine ilişkin verdiği karar tartışılmaya devam ederken Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’den ve YARSAV’dan da karara tepki geldi. Gerçeker, “Anayasa Mahkemesi ile ilgili, HSYK ile ilgili maddelerin tümünün iptali gerekirdi” derken, YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan ise “Hukuk devletinin önüne koskocaman bir kaya düşmüştür” dedi.
Gerçeker, Yargıtay binasına gelişinde Anayasa Mahkemesi’nin kısmi iptal kararına ilişkin soruları yanıtladı. Bu konuların ayaküstü konuşulacak meseleler olmadığını ifade eden Gerçeker, “İptal edilen kısımlar, bizim için iptal edilmesi gereken kısımlardı. Hukuk devleti ilkesine, yargı bağımsızlığına aykırı. Anayasa Mahkemesi ile ilgili, HSYK ile ilgili maddelerin tümünün iptali gerekirdi. Fakat arkadaşlarımız öyle takdir ettiler” dedi.
Gerçeker, bundan sonra referandumda milletin iradesinin karar vereceğini sözlerine ekledi.
YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, Anayasa Mahkemesi’nin Anayasa Değişikliği Paketi’nin Anayasa Mahkemesi ve HSYK’nın yapısında değişiklik öngören maddelerini kısmen iptal etmesi yönelik kararını “Hukuk devletinin önüne koskocaman bir kaya düşmüştür” sözleriyle değerlendirdi. Tarhan, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin Anayasa Mahkemesi’nin kararına ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı; “Siyasi iktidarın Anayasa Mahkemesinin kararından memnuniyetsizlik duyduğunu düşünmüyorum. Bizim görüşümüz belli. Hukuk devletinin önüne koskocaman bir kaya düşmüştür. Bu kaya görünmezden gelinerek kenarlarındaki ufak taşlar temizlenmeye çalışılmaktadır. Hukuk devleti ilkesine çok ağır aykırılıkları AYM görmemiştir. AYM’yi bu noktada sonuna kadar eleştiriyoruz ve bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz.” (ANKARA)



ÖNCEKİ HABER

Bakan Çubukçu’ya maaş sorusu

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu ve Erdoğan Perşembe görüşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...