14 Temmuz 2010 00:00

Nükleere karşı 170 bin imza vekillere verildi

GREENPEACE üyeleri nükleere karşı topladıkları 170 bin imzayı BDP’li ve CHP’li vekillere verdiler.

Paylaş

GREENPEACE üyeleri nükleere karşı topladıkları 170 bin imzayı BDP’li ve CHP’li vekillere verdiler.
Greenpeace üyeleri geçtiğimiz hafta yaşadıkları gözaltı olayının ardından dün de nükleere karşı topladıkları 170 bin imzayı TBMM Dikmen kapısında BDP’li ve CHP’li vekillere vererek nükleere karşı mücadelelerine de destek istediler.
Topluluk adına konuşan Koral Diker, Rusya ile bugün (Çarşamba günü) imzalanacak nükleer anlaşmaya dikkat çekerek, bu kararın bir günlük değil yüz yıllık bin yıllık bir karar olacağını ve yıllarca temiz, ucuz enerji kullanımını etkileyeceğini söyledi.
BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, “Kirletilmek, yok edilmek istenen bir dünya ile karşı karşıyayız” diyerek, imzalanacak anlaşmanın kendileri tarafından kabul görmeyeceğini belirtti. BDP Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş da imzalanacak anlaşma ile birlikte devletlerin ucuz enerjiye değil nükleer silahlara sahip olacağını söyledi. CHP’li vekiller adına konuşan Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, AKP iktidarının insanların refahını sağlama görevinin olduğunu ancak, bunun yerine yandaşlarına rant kapıları açarak topluma sağlıklı bir hizmet getirmediğini dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Üniversiteden atılmayı kaldıran proje MEB’de

SONRAKİ HABER

HES’lere karşı yürüyüş sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...