15 Temmuz 2010 00:00

Başbakan’ın savaş ısrarına tepki

KÜRT sorununun barışçıl yöntemlerle çözülmesi ve akan kanın durması için yapılan ‘çift taraflı ateşkes, karşılıklı eylemsizlik’ önerilerine tepki...

Paylaş

KÜRT sorununun barışçıl yöntemlerle çözülmesi ve akan kanın durması için yapılan ‘çift taraflı ateşkes, karşılıklı eylemsizlik’ önerilerine tepki gösteren Başbakan Erdoğan’ın “Güvenlik güçlerimiz terör örgütü mensuplarıyla karşılaşınca ‘hayırlı işler’ mi diyecekler? Ne eylemsizliği ya” sözlerine çağrıyı yapan kurumlardan tepki geldi.
Diyarbakır’daki kurum temsilcileri Başbakan’ın, Balkanlara yaptığı gezide bir sohbet sırasında, sarf ettiği sözlerini eleştirerek, “Bu söylem1990’lı yılların söylemi” dediler. Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, geçtiğimiz haftalarda yaptıkları basın açıklamasıyla beklentilerini, toplumdaki genel kanıyı yansıttıklarına dikkat çekerek, “Toplumun taleplerini kimse yok sayamaz. Söylediklerimizin arkasındayız” dedi.
Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu ise Erdoğan’ın açıklamalarının gelişmeleri etkilediğine dikkat çekerek, “Barış çağrılarının yoğunlaştığı bir dönemde, tüm siyasilerin barış diline yakın bir söylem tercih etmelerinin sorunun çözümünü kolaylaştıracağını düşünüyorum” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın son sözlerini “1990’lı yılların söylemi” olarak değerlendiren Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar ise devletin Kürt meselesi algısını, güvenlik meselesi ile sınırlı tutmasının sorunu çözmediğini vurguladı. Aktar, “Bu ülkeden devlet yetkilileri ülke içinde ayrı yurt dışında ayrı, yerde ayrı, hava da ayrı şeyleri söyleme anlayışını terk etmelidirler” dedi.


ÖNCEKİ HABER

Cenazelere işkenceye protesto

SONRAKİ HABER

Böylesi ne görüldü, ne duyuldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...