19 Temmuz 2010 00:00

OHAL uygulaması Meclis’e taşınıyor

OVACIK’ta karakol yapımı gerekçe gösterilerek köylülerin akşam saat 19.00’dan sonra dışarı çıkmalarının yasaklanması, Meclis gündemine taşınıyor

Paylaş

OVACIK’ta karakol yapımı gerekçe gösterilerek köylülerin akşam saat 19.00’dan sonra dışarı çıkmalarının yasaklanması, Meclis gündemine taşınıyor.
Dersim’in Ovacık ilçesinde, Yeşilyazı, Burnak, Kızık köyleri ve bağlı mezralarda köylülerin akşam saat 19.00’dan sonra dışarı çıkmasına yasak getirilmesi üzerine köylüler, bölge milletvekilleri ve insan hakları savucularından oluşan bir heyetin, bir an önce bölgeye gelmesini istedi. BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, konuyu tüm ayrıntılarıyla TBMM gündemine taşıyacaklarını belirtti. Halis, “Son günlerde gündeme getirilen OHAL uygulaması maalesef Dersim’de fiili olarak uygulanıyor” dedi.
KÖYLÜLERE EV HAPSİ
Yasak nedeniyle tarlalarına gidemediklerini ve hayvanlarını belli saatlerde otlatabildiklerini ifade eden köylülerden Murat İnceoğlu, “Ne tarlalarımıza gidebiliyoruz ne de hayvanlarımızı otlatabiliyoruz. Böyle devam ederse hem hayvanlarımız hem de bizler aç kalacağız. Yetkililerin bu konuya müdahale etmesini bekliyoruz. Kimsenin bize ev hapsi vermeye hakkı yok” dedi.
HALK GÖÇE
ZORLANIYOR
Konuyla ilgili köylülerin kendilerinden yardım talebinde bulunduğunu söyleyen BDP Ovacık İlçe Başkanı Gülender Demirdöğen ise bu hafta bir heyet oluşturacaklarını belirterek, “OHAL uygulaması tekrar devreye konularak halkımızı göçe zorlamaktan başka bir şey değildir yapılan” dedi. (Tunceli/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Özalp’te patlama: 1 çocuk ağır yaralı

SONRAKİ HABER

ROJEV

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...