13 Mart 2011 04:54

Ben çöpe atılacak adam mıyım?

SAĞLIK-İŞ Sendikası 18. Olağan Genel Kurulu İçkale Otel’de başladı. Sendikanın uzun yıllardır genel başkanlığını yürüten ve son ana kadar yeniden aday olması beklenen Mustafa Başoğlu, kendisini yönetimde istemeyenlere “Başoğlu çöpe atılsın diyorlar ben çöpe atılacak adam mıyım” diye seslendi.Sesi titr

Ben çöpe atılacak  adam mıyım?
Paylaş

Sesi titreyen, gözyaşlarına hakim olamayan Başoğlu, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu’nun kendisinden aday olmamasını istediğini dile getirerek “Verdiğiniz aidatlarla güzel işler yaptık, gayrimenkuller satın aldık, sizleri otellerde ağırladık. Size 50 yıl hizmet etmiş birini sandığa gömmek size bir şey kazandırmaz” dedi.

Sağlık-İş Genel Başkan Vekili Hasan Öztürk’ün başkan adayı olmasının konuşulduğunu bildiren Başoğlu, “Şaşkınlık içerisindeyim, görevime devam etmek istiyorum ama Türk-İş Başkanı ‘aday olma’ dedi. Bir de Hasan’ı görelim, ben de bunu kabul ettim” dedi. Kendisini başkanlıktan uzaklaştırdığını ifade ettiği Hasan Öztürk’ü ayağa kaldırıp delegelere alkışlatan Başoğlu, “Ben bu yenilgiye razıyım bundan da korkmuyorum. Sezarın bir Brütüs’ü vardı, benim 100 Brütüs’üm var” diye konuştu.

TÜRK-İŞ BAŞKANI HAKLARI KORUDUKLARINI İDDİA ETTİ

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ise “Başoğlu’nun ağabeyliği sürecektir, hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başladı. Son 3 yılda emekçilerin haklarının gasbedilmesini “tekriri müzakere” yöntemiyle ve girişimleriyle durduklarını savunan Kumlu, Türk-İş’in emekçilerin mevcut haklarını koruğunu ancak yalnızca hakların geliştirilmesi noktasında eksik kaldıklarını iddia etti. Kumlu, komu sözleşmelerinde düşük ücretlerin iyileştirilmesini, ücretlerin enflasyona yenik düşürülmemesini ve refahtan pay alınmasını hedeflediklerini bildirdi.

LİSTE DELİNECEK Mİ

Genel kurulda bugün yapılacak seçime mevcut Başkan Vekili Hasan Öztürk’ün başkan adayı olduğu tek listeyle gidilmesi bekleniyor. Habip Güzel ve İlknur Tenekeci gibi muhalif isimlerin de bağımsız olarak aday olacağı seçimler bugün yapılacak. Gazetemize açıklama yapan Habip Güzel, sendikadaki bürokratik yapıyı eleştirdiği için aday olduğunu belirtti. “Örneğin bizim tüzük değişikliği önerimiz var. Genel kurul sonrası başkan 2 kişiyi yönetime atayabiliyor, bunun değişmesini istiyoruz. Ayrıca profesyonel sendikacıların maaşı düşürülmeli. 6 ila 8 bin lira arasında maaş alıyorlar, bizce en  fazla bir işçi maaşının iki katı olmalı” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İş kazasında ölen madenci toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Sağlık alanı can pazarına dönüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...